Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea og Schalke videre

Basel snublet i siste hinder.

IKKE SÅ BLID: Men Jose Mourinhos Chelsea tok seg enkelt videre fra gruppespillet i Cahmpions League. Chelsea var allerede videre før kveldens seier mot Steua Bucuresti.Foto: AFP /GLYN KIRK/ NTB Scanpix
IKKE SÅ BLID: Men Jose Mourinhos Chelsea tok seg enkelt videre fra gruppespillet i Cahmpions League. Chelsea var allerede videre før kveldens seier mot Steua Bucuresti.Foto: AFP /GLYN KIRK/ NTB Scanpix Vis mer

Chelsea slo Steaua Bucuresti enkelt 1-0 på hjemmebane og vant mesterligaens gruppe E. Schalke slår følge til åttedelsfinalen etter 2-0 over Basel.

José Mourinhos gutter var fra før klar for cupspillet, men trengte seier for å være trygg på å knipe 1.-plassen i gruppen. London-laget tok tidlig ledelsen i en kamp det dominerte på eget gress.

Etter en bra Chelsea-start var det Demba Ba som fikk presset Steaua-forsvarer Daniel Georgievski til å sette ballen i eget mål. Scoringen kom etter en corner i det 11. minuttet.

Steaua skapte også sine sjanser på Stamford Bridge, men vertene hadde overtaket og var nærmere å doble ledelsen enn gjestene var utligning. Med 12 poeng er Chelsea førsteseedet til trekningen av åttedelsfinalene.

Schalke-seier Schalke har hatt en mer kronglete vei mot avansement, men vant da det gjaldt som mest i onsdagens kamp.

Basel ble redusert til 10 mann da Ivan Ivanov ble utvist i det 32. minuttet. Deretter var hjemmelaget best. Stortalentet Julian Draxler gjorde 1-0 i det 51. minuttet, og seks minutter senere var Joël Matip på farten og satte inn 2-0.

Gjestene fra Sveits trengte uavgjort for å gå videre fra gruppespillet, men maktet ikke å sette Schalke under tilstrekkelig press. Det tyske laget har aldri avgitt poeng i en mesterligakamp det har ledet med to mål.

(NTB)