1-0: John Terry stanget Chelsea i ledelsen. Etterpå utliknet Steven Gerrard. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB Scanpix
1-0: John Terry stanget Chelsea i ledelsen. Etterpå utliknet Steven Gerrard. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB ScanpixVis mer

Chelsea og Terry hjalp Manchester United

Champions League-drømmen knust for Liverpool.

• Chelsea - Liverpool 1-1 (1-1)

(Dagbladet): Jordan Henderson innrømte at det føles tungt å klappe inn seriemesteren slik Liverpool pent ble nødt til i kveld. For Chelseas del føltes det nok ekstra godt at det var et topplag som måtte gjøre jobben.

De røde måtte vinne for å holde liv i håpet om fjerdeplassen, og med uavgjort kan den røde delen av Manchester puste lettet ut med to ligakamper igjen. I teorien kan Liverpool passere United, men det er svært tvilsomt med seks poeng opp og 14 plussmål mindre.

For Liverpools del ble sesongen en stor skuffelse etter den oppløftene fjorårssesongen. Nok en gang står klubben igjen uten trofeer, og nok en gang er de utenfor det gjode selskap i Europa.

- Uavgjort var sannsynligvis et rettferdig resultat i dag, sier John Terry via TV 2.

Hvilte spillere Det har vært mye snakk om Chelseas inngang til kampen etter at London-laget vant ligaen med seieren over Crystal Palace sist. Chelsea er nemlig den klubben som har brukt færrest spillere i Premier League denne sesongen, og flere av dem har nok godt av litt hvile nå som sesongen i praksis er over.

José Mourinho gikk tidligere denne uka ut og dementerte ryktene om at han skal ha gitt spillerne sine fri i fire dager før oppgjøret mot Liverpool. Han hevder at ingen spillere fikk så mye som én dag fri.

Mourinho valgte likevel å hvile noen sentrale spillere. Han beholdt seks av de elleve som startet mot Crystal Palace, og lot blant annet unggutten Ruben Ira Loftus-Cheek (19) få muligheten fra start. Det var hans andre kamp i Premier League for London-klubben etter at han kom innpå på overtid mot Manchester City tidligere i sesongen.

- Han møtte Coutinho som er en av verdens beste spillere i øyeblikket, så han klarte seg bra, sier Terry om sin lagkamerat.

Omdiskutert situasjon Allerede før minuttet var spilt kom dommer André Marriner i fokus. Cesc Fabregas taklet Raheem Sterling med knottene først i leggen, men slapp med det gule kortet. Ironisk nok var det nettopp Fabregas som la grunnlaget for Chelseas ledermål.

Spanjolen slo en corner inn i boksen hvor Rickie Lambert markerte John Terry. Det var ingen heldig oppskrift, og kapteinen stanget ballen forbi Simon Mignolet og Steven Gerrard på streken.

1-1: Steven Gerrard stanger inn utlikningen. Foto: AP Photo/Tim Ireland/NTB Scanpix
1-1: Steven Gerrard stanger inn utlikningen. Foto: AP Photo/Tim Ireland/NTB Scanpix Vis mer

Etter snaut 20 minutter holdt Fabregas Sterling i trøya uten å bli avblåst. Flere journalister i sosiale medier spurte seg hvordan han fortsatt kunne være på banen i dette oppgjøret.

Gerrard-utlikning Mario Balotelli, Fabio Borini, Rickie Lambert og Daniel Sturridge har åtte scoringer totalt i ligaen. Det er derfor ikke vanskelig å se hvor skoen har trykket for Liverpool denne sesongen.

Til sammenlikning har Chelseas forsvarsrekke scoret ti ligamål ved John Terry, Branislav Ivanovic og Gary Cahill. Terry er også Premier Leagues mestscorende forsvarsspiller med 39 mål.

Men Liverpools midtbanespillere vet iallfall hvor målet står.

Før kampen uttalte José Mourinho at han så på Gerrard som en god fiende, og det var nettopp Liverpool-talismanen som stanget inn utlikningen. Etter 45 minutter med pepper fra Chelsea-fansen ga han de røde som hadde tatt turen til London noe å juble for - og også et håp om Champions League neste sesong.

- Vi vant ikke kampen dessverre, men vi viste hva som bor i oss, sier Gerrard via TV 2.

Klappet av banen Da Gerrard gikk av banen etter 79 minutter sto Mourinho og klappet kapteinen av banen. Selv Chelsea-fansen ga Gerrard stående ovasjoner.

- Veldig fint gjort av fansen vår, mente John Terry.

- Det var fint gjort, men de slengte dritt gjennom hele kampen, jeg skal ikke stå her og skryte av dem, sier Gerrard om tilhengerne til de blå.

- Vi har respekt for de store spillerne. Vi kommer til å savne ham, sier Mourinho ifølge BBC.

Manageren sier de negative sangene fra Chelsea-fansen viser hvor mye respekt Gerrard har.

Ung debutant Unggutten Ruben Ira Loftus-Cheek ble byttet ut til fordel for Nemanja Matic etter en snau time. Da hadde nok Mourinho sett seg lei på at Liverpool var det førende laget.

Martin Skrtel var også heldig som ikke fikk sitt andre gule kort i andreomgang da han holdt Fabregas i skjorta da Chelsea kontret.

Liverpool kastet også innpå en unggutt som fikk sin ligadebut. Jerome Sinclair (18) spilte de siste 25 minuttene av oppgjøret. Det var nok mye på grunn av at Liverpool ikke hadde andre angripere på benken.

Til tross for dominans i den andre omgangen maktet aldri Liverpool å sette inn den avgjørende scoringen. Det blir derfor sannsynligvis spill i Europa League for de røde neste sesong.

P.S Det var populært da Chelsea-angriper løste billett og satte seg på tribunen med fansen. Du kan nok forvente en del selfies med Costa på bildet på sosiale medier utover kvelden.