Chelsea overlevde fem minutter som nervevrak

Benfica utliknet fem minutter før full tid.

SIKKER: Benfica-keeper Artur fikk en hånd på straffesparket til Frank Lampard, men klarte ikke å stoppe 1-0.Foto: SCANPIX/AP/Matt Dunham
SIKKER: Benfica-keeper Artur fikk en hånd på straffesparket til Frank Lampard, men klarte ikke å stoppe 1-0.Foto: SCANPIX/AP/Matt DunhamVis mer

(Dagbladet): Chelsea - Benfica 2-1, 3-1 sammenlagt.

Javi Garcia skremte vettet av Chelsea-fansen fem minutter før full tid da han utliknet til 1-1 på Stamford Bridge i kveld, men Chelsea slapp med skrekken.

Benfica sendte alle mann i angrep i jakten på den avgjørende 1-2-scoringen, men i stedet dunket Raul Meireles ballen i krysset da Chelsea fikk kontret, og sørget med det for at vi får en reprise av den Øvrebø-semien mellom Barcelona og London-laget i neste runde.

- Vi er lettet, det var en tøff kamp. Vi startet litt middels og ga Benfica blod på tann, men vi er glade for å være i semifinalen, sier målscorer Frank Lampard på Viasat etter kampen.

- Alle har ugjorte ting mot Barcelona. Dette er et helt annet år enn sist, men vi må være på vårt absolutt beste for å vinne, sier Lampard om den kommende semifinalen.

Straffe og utvisning
Benfica var gode i første omgang på Stamford Bridge, men ødela mange muligheter for seg selv i to situasjoner før pause.

Først laget en klønete Javi Garcia straffe da han løp ned Ashley Cole inne i feltet etter 20 minutter, og Frank Lampard kunne sette ballen sikkert ned i venstre hjørne.

Maxi Pereira pådro seg samtidig gult kort for protester, og sørget for å bli utvist i den andre av de to nevnte situasjonene fem minutter før halvtid.

Pereira kastet seg etter en tapt ball John Obi Mikel hadde overtatt kontrollen av, og traff midtbanespilleren hardt i leggen med såleknottene.

Det ga dommer Damir Skomina lite valg, og redusert til ti mann hadde Benfica en nær uoverkommelig oppgave i andre omgang.

Meireles helten
Men portugiserne fortsatte, utliknet altså fem minutter før slutt, og da ble det skjelving i Chelsea-buksene.

Meireles' nydelige scoring satte heldigvis for dem en stopper for det på overtid.

Semifinalene er klare, Bayern München møter Real Madrid, mens Chelsea altså møter regjerende mester Barcelona.