OFFISIELL KLAGE: Yossi Benayoun (t.h) ble utsatt for grov sjikane fra hjemmepublikum i Malaysia, mener Chelsea. Foto: AFP/Saeed KHAN
OFFISIELL KLAGE: Yossi Benayoun (t.h) ble utsatt for grov sjikane fra hjemmepublikum i Malaysia, mener Chelsea. Foto: AFP/Saeed KHANVis mer

Chelsea protesterer mot Benayoun-hets

Anklager fans i Malaysia for antisemittisme.

Chelsea har sendt en offisiell klage til fotballforbundet i Malaysia etter at israelske Yossi Benayoun skal ha opplevd antisemittisk hets under en treningskamp i landet.

Den engelske eliteserieklubben melder på sitt nettsted at de fleste tilhengerne oppførte seg bra under oppgjøret mot et utvalgt malaysisk lag, men at andre ikke gjorde det. Majoriteten av befolkningen i Malaysia er muslimer.

- Vi tror Yossi ble offer for antisemittisk hets fra flere supportere under kampen. Slik oppførsel er fornærmende, totalt uakseptabelt og har ingen plass i fotballen, skriver londonklubben.

Chelsea påpeker at de ikke klaget på tilskuernes oppførsel umiddelbart fordi de var usikre på hvordan hetsen var ment.

- Mange andre spillere på begge lag fikk lignende behandling, noen ganger også enda høyere og over lengre tid. Likevel mener vi det er riktig å sende en formell klage nå som vi har tatt oss tid til å vurdere saken fullt ut.

Chelsea befant seg i Malaysia som en del av oppkjøringen foran den kommende sesongen. Akkurat nå befinner laget seg i Hongkong.

(NTB)