Chelsea raser mot Mikel-lekkasjer

Krav om utestengelse fra Lyn.

(Dagbladet.no): I går fortalte BBC Five Live om dødstrusler mot John Obi Mikel, en sak Fifa vil etterforske.

Påstanden er en av flere fra et brev Manchester United og Lyn sendte til Fifa i mai. Chelsea reagerer sterkt på at radiokanalen har fått tilgang på en rekke opplysninger i Mikel-saken.

- Chelsea er klare over i hvert fall én kopi av et privat og konfidensielt brev fra Lyn Oslo og Manchester United til Fifa, med ubegrunnede påstander mot Chelsea i John Obi Mikel-saken, er blitt lekket til media, skriver klubben i en pressemelding på sin hjemmeside.

Vil sverte seriemesterne?

Chelsea mener det finnes bare en grunn til at lekkasjene kommer åtte måneder etter at brevet ble sendt.

- Dette er et forsøk på å grise til Chelseas navn, og enda viktigere et forsøk på å undergrave en aktiv Fifa-prosess og legge press på Mikel.

Chelsea forteller videre at de allerede i mai avviste alle påstander i Lyn og Uniteds brev, og at de ikke endrer stilling selv om opplysningene er nådd media.

Lyn vil utestenge Chelsea

HELT I AFRIKAMESTERSKAPET: John Obi Mikel scoret og la assist for Nigeria fredag. Nå krangler Chelsea, Lyn og United videre om tenåringen. Foto: Scanpix/Reuters
HELT I AFRIKAMESTERSKAPET: John Obi Mikel scoret og la assist for Nigeria fredag. Nå krangler Chelsea, Lyn og United videre om tenåringen. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Når det gjelder Mikel mener Chelsea at de har fulgt boka, og bare er interesserte i å signere 18-åringen dersom Fifa bestemmer at nigerianeren står fritt til å velge klubb.

Det er ikke småtteri Manchester United og Lyn krever i brevet til Fifa.

På grunn av Chelseas påståtte rolle i Mikel-saken, vil Lyn og United at Chelsea skal pålegges forbud mot kjøp i to overgangsvinduer.

Klubbene ønsker også at Chelsea skal kastes ut av turneringer, muligens Champions League.

Lyn-direktør Morgan Andersen svarte ikke på Dagbladet.nos henvendelser tirsdag morgen.

PRESSEMELDING: Her er uttalelsen fra Chelsea.