Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea reagerer etter video der supportere opptrer rasistisk

- Avskyelig.

REAGERER: Chelsea reagerer sterkt etter en video som viser fansen opptre rasistisk mot en mann på t-banen i Paris. Her fra kampen mot Paris Saint-Germain i går. Foto: EPA/ETIENNE LAURENT
REAGERER: Chelsea reagerer sterkt etter en video som viser fansen opptre rasistisk mot en mann på t-banen i Paris. Her fra kampen mot Paris Saint-Germain i går. Foto: EPA/ETIENNE LAURENT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paris Saint-Germain - Chelsea 1-1

(Dagbladet): Da Chelsea møtte Paris Saint-Germain til åttedelsfinale i Champions League i går kveld, var også et tall supportere på plass i den franske hovedstaden.

I dag har både The Guardian og Daily Telegraph fått tak i en video der Chelsea-supportere bevisst stenger en mørkhudet mann ute fra t-banen, mens de roper «Vi er rasister, og det er slik vi liker det».

Det er trangt om plassen på t-banen, og mannen prøver å komme seg på før dørene stenger og vogna kjører. Idet han prøver å gå på, blir han rett og slett dyttet ut fra t-banen av Chelsea-fansen.

Avskyelig I går kveld slapp Chelsea en pressemelding der de fordømmer fansens handlinger.

- Slik oppførsel er avskyelig, og har ingen plass i fotball eller i samfunnet, heter det i pressemeldingen.

- Vi kommer til å støtte ethvert søksmål mot de involverte, og skal bevis peke mot personer som har sesongbilletter eller er medlemmer i klubben, vil vi reagere på det sterkeste mot dem.

Så sjokkert ut The Guardian skriver at det var britiske Paul Nolan som filmet hendelsen. Han bor til daglig i Paris.

- Dørene var åpne, og jeg kunne se og høre at det pågikk mye synging. Det så ut som det var ganske aggressivt, så jeg tok fram telefonen, sier han til avisa.

Nolan forklarer at mannen så sjokkert ut idet han ble dyttet av.

- Jeg tror ikke han visste hvem de var. Han prøvde så å gå på en gang til, og han ble dyttet av for andre gang. Det var helt usmakelig, og det var derfor jeg prøvde å få filmet noe av det. Selv om jeg var litt opptatt av meg selv da det begynte å bli litt aggressivt, overhørte jeg at enkelte av Chelsea-fansen sa noe om å knivstikke noen. Jeg tror de da refererte til en PSG-supporter som sto på plattformen, sier Nolan.


Hele Norges coronakart