Chelsea reiste seg med ny sjef

Videre i FA-cupen etter seier i omkampen mot Birmingham.

REISTE SEG: Juan Mata og Chelsea tok en komfortabel seier i omkampen i FA-cupen mot Birmingham på St. Andrews.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
REISTE SEG: Juan Mata og Chelsea tok en komfortabel seier i omkampen i FA-cupen mot Birmingham på St. Andrews.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon SuperVis mer

Chelsea leverte varene i Roberto Di Matteos første kamp som manager. 2-0 over Birmingham på bortebane tirsdag kveld ga kvartfinaleplass i FA-cupen.

Scoringer av Juan Mata og Raúl Meireles ga gjestene fra London en komfortabel seier. Selv om Birmingham var på høyde i første omgang, ble 1-1-kampen fra Stamford Bridge raskt glemt tirsdag.

- Innstillingen var rett, innsatsen var rett, og det var viktig at vi viste at vi bryr oss og tok oss videre i FA-cupen, sa Di Matteo, som satte Frank Lampard, John Terry og Didier Drogba på benken i debutkampen.

- Vi har to måneder igjen av sesongen, og vi er alle i samme båt. Vi må hjelpe hverandre, og alle 25 spillere i troppen må yte sitt beste. Denne seieren var for André Villas-Boas.

På en dårlig vårmatte i Birmingham slet Chelsea med å hente fram finspillet før pause, men heller ikke vertene hadde all verden å by på. Én god sjanse til hvert av lagene var status etter 45 minutter.

Åtte minutter etter sidebytte fikk Mata endelig satt ballen i mål etter rot i Birmingham-feltet. Vertene maktet ikke å klarere, ballen spratt fram og tilbake, og spanjolens skotupp ble siste stasjon før den lå i nettmaskene.

Langt lekrere var Meireles' 2-0-scoring i det 60. minutt. Etter flott klikk-klakk-fotball endte ballen opp hos portugiseren knappe 20 meter fra mål. Med voldsom kraft klinket Meireles til, og ballen gikk forbi en sjanseløs Colin Doyle og inn i vinkelen.

Utskjelte Fernando Torres fikk sjansen fra start, og selv om han på ny gikk målløs av banen, ga han Chelsea muligheten til å punktere kampen etter 68 minutter. Spissen ble lagt ned av Guirane N'Daw og fikk straffe, men landsmannen Mata gjorde som i første kamp mot Birmingham og satte ballen på keeper Doyle.

Erik Huseklepp har spilt FA-cup for Portsmouth denne sesongen og var ikke spilleberettiget for Birmingham.

Også i neste runde møter Chelsea en motstander fra mesterskapsserien. Hjemmekampen mot Leicester spilles 18. mars.

(NTB)