Chelsea rundspilte TIL da snøen kom

Lite å frykte på Lerkendal?

• Direkte kl. 20.45: RBK-Chelsea og sju andre Champions League-kamper

(Dagbladet.no): Chelsea-stjernene ble møtt med skikkelig snøvær da de landet på Værnes i går. Ufyselig vær og minusgrader taler til RBKs favør, mener Steffen Iversen, og det er meldt snø på Lerkendal i ettermiddag også.

- Jeg tror Chelsea kommer til å spare sine største stjerner. For oss er det en fordel at de spiller, for jeg tror ikke de gidder å gi alt i dette været, sa Steffen Iversen til rbk.no før helga.

Lette etter unnskyldninger

Chelseas hjemmeside har man forberedt seg på en reprise av bortekampen mot Tromsø i 1997. Det som er blitt kalt vinterkrigen på Alfheim endte med 3-2-seier til «Gutan» - men kampen huskes kanskje best for Ruud Gullits ivrige forsøk på å bortforklare tapet som han gjentatte ganger forsøkte å få stanset.

- Da snøen lavet ned i andre omgang, fikk våre spillere både snø og vind i øynene. Alt gikk imot oss, klaget nederlenderen.

I etterkant forsøkte London-laget å gi snøen skylda for at Chelsea tapte - men faktum er at London-laget først kom inn i kampen da snøen hadde lagt seg på banen.

- Det som er så herlig er at alle har glemt hva som virkelig skjedde. Alle snakker om at Tromsø slo Chelsea på grunn av snøværet. Men sannheten er at vi var jævla gode så lenge snøen holdt seg unna, mens de hentet seg inn etter at snøen kom, sier nåværende TIL-trener Steinar Nilsen til Dagbladet.no.

GIKK SEIRENDE UT AV SNØKAMP: Steinar Nilsen strekker armene i været etter triumfen hjemme mot Chelsea. Den nåværende TIL-treneren ler av dem som hevder Chelsea tapte på grunn av snøen. Foto: TRULS BREKKE/DAGBLADET
GIKK SEIRENDE UT AV SNØKAMP: Steinar Nilsen strekker armene i været etter triumfen hjemme mot Chelsea. Den nåværende TIL-treneren ler av dem som hevder Chelsea tapte på grunn av snøen. Foto: TRULS BREKKE/DAGBLADET Vis mer

Bambi på isen

Den gangen ruvet han i Tromsøs midtforsvar, og scoret kampens første mål på en suser av et langskudd. Mens gresset ennå var grønt ledet «Gutan» 2-0. Så kom snøen, Gianluca Vialli reduserte, Ole Martin Årst la på til 3-1, før Vialli igjen reduserte med nok en strålende soloprestasjon.

- Snøen gjorde at de individuelle ferdighetene til Chelsea-spillerne kom til sin rett. De brukte det glatte underlaget til å dra nytte av sine skuddfinter og fantastiske overblikk. Vi TIL-spillere sklei rundt og hadde nok med å holde oss på beina, sier Nilsen.

- Var det mye klaging fra Chelsea-gutta underveis?

- Det som var litt morsomt, er at det sto verre til med trenerens humør. Gullit var krakilsk fra han kom til han dro, det ble litt pinlig. Han oppførte seg som en fjott. Spillerne var derimot helt topp, Vialli bare smilte, sier Nilsen.

Spente og nervøse

Selv om han fikk erfare at store stjerner ikke nødvendigvis blir noe dårligere av at forholdene er vanskelige, tror Nilsen Chelsea er usikre på hva som venter dem.

- Det sier seg selv at RBK er mer vant til at det kan skje. Dårligere forhold gjør alltid noe med hodene til en viss type spillere, du kommer ikke vekk fra det. Selv om de selvsagt kommer til å si at været ikke betyr noe, er de nok litt spente og smånervøse, sier Nilsen.

Chelsea rundspilte TIL da snøen kom

Han peker ut Didier Drogba og Frank Lampard som spillerne Rosenborg må temme.

- Jeg er spent på om Drogba vil være sulten. Han er den spilleren som virkelig kan avgjøre med sin enorme styrke og avslutningsegenskaper. Lampard kommer hele tida opp i en offensiv midtbanerolle, og er utrolig flink til å komme seg i scoringsposisjon. Jeg tror det blir tøft for RBK dersom Chelsea får til litt av det vi ser i Premier League.

- Samtidig kan Rosenborg slå hvem som helst på Lerkendal. Slår de Valencia kan de også slå Chelsea. Onsdag er vi alle RBK-supportere, sier Nilsen til Dagbladet.no.

<B>FØR SNØEN:</B> Tromsø var det beste laget mens det ennå var litt grønt på banen.
<B>CHELSEA OVERTOK:</B> Da snøværet kom kom Chelsea-spillernes overlegne ferdigheter til sin rett. TIL-spillerne hadde nok med å stå oppreist.
<B>ÅRST ØKTE:</B> Ole Martin Årst jubler for sitt 3-1-mål, men Vialli reduserte til 3-2 før kampen var omme.
<B>SUSER FRA NILSEN:</B> Chelsea-keeper Ed De Goey ser Steinar Nilsens knallharde skudd seile inn i nettmaskene.
<B>SUR GULLIT:</B> Ruud Gullit mente Alfheim så ut som «cow shit» allerede før kampen begynte. Han var ikke mildere stemt etterpå.