Chelsea så Huseklepp mot Lyn

- Klare til å legge inn bud.

ETTERTRAKTET: Erik Huseklepps prestasjon i kveldens landskamp mot Skottland kan bli avgjørende for 24-åringens fotballfremtid. Foto: Arnt E. Folvik / DAGBLADET.
ETTERTRAKTET: Erik Huseklepps prestasjon i kveldens landskamp mot Skottland kan bli avgjørende for 24-åringens fotballfremtid. Foto: Arnt E. Folvik / DAGBLADET.Vis mer

(Dagbladet.no): Med ni ligamål, samt drømmescoringer mot Stabæk og Lyn, har flere klubber fått øynene opp for Erik Huseklepp.

Nå melder ikke alltid pålitelige The Sun at Chelsea-sjef Carlo Ancelotti vurderer et bud på Brann-angriperen.

Ifølge tabloiden skal Chelsea-manageren stå klar med i overkant av 25 millioner kroner for 24-åringen.

- Hvis det skulle stemme at Chelsea forbereder et bud, er det smigrende. Når det er sagt er vel ikke The Sun den mest pålitelige kilden,  sier Lillejord til Dagbladet.

Dagbladet vet at Chelsea har vært i Norge flere ganger denne sesongen, og at London-klubben sist så Huseklepp i aksjon mot Lyn på Ullevaal 3. august.

Der greide Brann 2-2 mot et kriserammet Lyn-lag, uten at Huseklepp viste seg fra sin beste side.

The Sun skriver at også Aston Villa og Newcastle er interessert i angriperen.

Landskampen avgjørende
Lillejord bekrefter at det er mye aktivitet rundt 24-åringen.

Ifølge agenten, som også fungerer som rådgiver for VIF-angriper Mohammed Abdellaoue, dreier det seg om klubber i Spania, England og Frankrike.

- Flere klubber har fulgt ham veldig lenge, uten at det er noe konkret tilbud på bordet foreløpig. Nå går vi inn i de siste tre ukene av overgangsvinduet, så får vi se, sier han.

En god figur i kveldens landskamp mot Skottland kan være det som får en klubb til å gå fra interessert til kjøper.

- En god landskamp kan være med på å gjøre en klubb mer trygg på en beslutning på ham, sier Lillejord.

- Landskamper er et glimrende utstillingsvindu, men kan også være det motsatte. Laget kan spille dårlig, være uheldig med kampbildet, samt at spilleren ikke blir brukt rett.

Frykter ikke utprising
Tatt kontraktslengde, alder og landslagskarriere i betraktning vil en fornuftig pris på Huseklepp ligge på mellom 20 og 25 millioner kroner, etter det Dagbladet erfarer.

En god landskamp kan presse markedsprisen på 24-åringen ytterligere opp.

Brann-trener Steinar Nilsen har tidligere uttalt at klubben kan kreve 40 millioner for angriperen.

Lillejord mener norske klubber overpriser spillerne, og savner mer nyanserte overgangskrav fra norske klubber.

- Det  er en grunn til at svenskene og danskene har solgt langt mer til utlandet enn det Norge har gjort, sier han.

- Vi skal passe oss i Norge for å ikke prise spillere ut av markedet. Jeg mener klubbene har mye å hente på å være nyanserte i forhandlingene sine, og differensiere forskjellige faktorer i en spillerverdi, sier agent Lillejord.

- Er det blant andre Brann du sikter til?

- Nei, jeg har en løpende fin dialog med Brann. Jeg er ikke redd for at klubben priser Huseklepp ut av markedet, sier han.

MYE AKTIVTET: Agent Stig Lillejord bekrefter at flere klubber er interesserte i Brann-angriperen. Foto: Oddmund Lunde / DAGBLADET.
MYE AKTIVTET: Agent Stig Lillejord bekrefter at flere klubber er interesserte i Brann-angriperen. Foto: Oddmund Lunde / DAGBLADET. Vis mer