Chelsea saksøker Lyn og Morgan for 170 millioner

Lyn tror de skal komme til enighet med Chelsea.

(Dagbladet.no): Chelsea meddeler i en pressemelding at de saksøker Lyn og klubbens tidligere direktør Morgan Andersen for 170 millioner kroner (16 millioner pund).

Bakgrunnen for søksmålet er at Morgan Andersen ble dømt i norsk rett for dokumentforfalskning i forbindelse med Lyns avtale med John Obi Mikel.

Chelsea mener dermed at Lyn ikke hadde noen gyldig kontrakt med den unge nigerianeren, og søker derfor hele kjøpssummen erstattet.

- På tidspunktet for overgangen ble Chelsea, Lyn og Manchester United enige om at summene som ble betalt ville være et endelig forlik, og at ingen videre krav eller kommentarer ville bli fremmet. Chelsea har skriftlig informert Lyn for å klargjøre at siden overgangen var basert på en forfalskning, nå fastslått av domsstolen, er den tidligere avtalen ikke bindende, skriver Chelsea.

- Dette kom overraskende på oss, for vi har ikke mottatt noe forvarsel om at de ville komme med et søksmål, sier Andersens advokat Cato Schiøtz til Dagbladet.no.

Han har ikke vært i kontakt med Chelsea og forteller at han bare så vidt har vært i kontakt med Lyn, for å få bekreftet at stevningen var forkynt for Lyn.

Lyn informerer om at partene har møttes i London i forbindelse med saken, og at klubbene er i dialog.

- Lyn AS har etablert en dialog med Chelsea og partene avholdt et felles møte i London 8. oktober, der Lyn AS var representert ved styreleder Oddbjørn Lende og klubbdirektør Erik Langerud. I møtet ble det redegjort for nåværende situasjonen i klubben og den nåværende eierstrukturen i Lyn AS. Det ble også redegjort for hvordan samarbeidet var mellom forrige eier i Lyn AS (FC Lyn Oslo AS) og klubben, skriver Oslo-klubben i en pressemelding.

SAKSØKES: Chelsea vil ha tilbake pengene de betalte Lyn for John Obi Mikel. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
SAKSØKES: Chelsea vil ha tilbake pengene de betalte Lyn for John Obi Mikel. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer

- For Lyns satsning fremover er det viktig å få avsluttet denne saken. Dialogen mellom Chelsea og Lyn AS oppleves som positiv, og Lyn AS er optimistiske med tanke på å oppnå en enighet med Chelsea, skriver Lyn i pressemeldingen, som er signert av Erik Langerud (administrerende direktør), Oddbjørn Lende (styreleder Lyn AS) og Erik Riste (styreleder FC Lyn Oslo).

Klubben ønsker ikke kommentere saken utover denne pressemeldingen.

• Her kan du lese hele Morgan Andersen-dommen

Chelsea saksøker Lyn og Morgan for 170 millioner
SAKSØKES: Chelsea presiserer at de går til sak mot både Lyn og Morgan Andersen.
OVERRASKET: Morgan Andersens advokat, Cato Schiøtz, er overrasket over stevningen.