Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea såret av Bates-fornærmelser

Klager Leeds-eieren inn for FA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For to uker siden ble Chelsea anmeldt til FA for talenttyveri av Leeds\' u-spillere Michael Woods og Tom Taiwo. Mannen bak anmeldelsen var ingen ringere enn tidligere Chelsea-eier og nåværende Leeds-eier Ken Bates - som solgte Chelsea til Roman Abramovich i 2003 for 17 millioner pund. Nå svarer Chelsea med samme mynt - og klager inn Bates for det engelske fotballforbundet for å bringe fotballen i vanry.

Lovbrytere fra Sibir

Chelsea mener nemlig Bates gikk langt over streken i måten han ordla seg på - for eksempel da han kalte Chelsea-direktørene «en gjeng lovbrytere fra Sibir».

«Det finnes regler som forbyr frekke, fornærmende og upassende bemerkninger på bekostning av andre klubbeiere, styremedlemmer og ansatte.», skriver Chelsea i en uttalelse på sin hjemmeside.

Og fortsetter:

«Chelsea mener disse kommentarene er en del av en personlig kampanje fra Mr. Bates mot klubben vår, og hans handlinger kan ikke tillates å, på feilaktig grunnlag, gi seg ut for å være i fotballens interesse.», heter det.

Leeds lar seg underholde

I Leeds vet de knapt om de skal le eller gråte. I et syrlig svar slår Yorkshire-klubben tilbake mot Chelseas klage.

image: Chelsea såret av Bates-fornærmelser

«Vi lar oss virkelig underholde, og ser fram mot å mot å motta Chelseas detaljerte bevisførsel som støtter opp om klagen.» skriver Championship-klubben.

Chelsea har helt tiden avvist at de har opptrådt galt da de hentet Woods og Taiwo til klubben.

- Vi har hele tiden avvist at vi har gjort ulovlig framstøt mot Woods, Taiwo og Rose. Vi henvendte oss til Leeds i fjor, og fikk avslag. Så kom det en mulighet der klubben kunne steppe inn og legge fram tilbud. To av spillerne kom til Chelsea, skrev klubben i en pressemelding for to uker siden.

Bates har krevd 275 millioner kroner i kompensasjon for de to spillerne. Tilbudet fra Chelsea var en tanke lavere: 2,3 millioner kroner.

BITTER STRID: Chelsea liker dårlig at sentrale, riktignok ikke navngitte personer i klubbstyret, blir kalt «en gjeng lovbrytere fra Sibir» av Leeds-eier Ken Bates. Bates har anmeldt Chelsea til FA for talenttyveri. Chelsea svarer med å klage Leeds inn til FA for fornærmelser. Foto: REUTERS/AP
BITTER STRID: Chelsea liker dårlig at sentrale, riktignok ikke navngitte personer i klubbstyret, blir kalt «en gjeng lovbrytere fra Sibir» av Leeds-eier Ken Bates. Bates har anmeldt Chelsea til FA for talenttyveri. Chelsea svarer med å klage Leeds inn til FA for fornærmelser. Foto: REUTERS/AP Vis mer