Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea scorer nest mest i CL

Men hvem har ballen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hvordan har Chelsea og Liverpool egentlig gjort det i årets Champions League? Har de fortjent å være i semifinalen? Dagbladet.no har sett på Uefas statistikker.

Chelsea har scoret nest flest mål totalt (21) og per kamp (2,1). Liverpool har scoret sjuende flest mål, men få per kamp. Med bare 1,4 mål i snitt, har 14 lag vært bedre denne sesongen.

Bedre er det bakover. Bare Milan (3) og Juventus (4) har sluppet inn færre enn Liverpools seks mål. 0,6 baklengs per kamp er også det nest beste gjennomsnittet. Chelseas 1,2 baklengsmål per kamp kvalifiserer til en tiendeplass.

Skyter lite

Begge lagene skyter relativt lite på mål. Liverpool har 4,5 skudd på mål i gjennomsnitt, mens Chelsea har 4,4. Til sammenligning har ledende Barcelona 8,88. Liverpool har 4,9 skudd utenfor i hver kamp, mens Chelsea har 4,6.

Skal vi tro statistikken, får Liverpool 1,3 flere cornere enn Chelsea i kveld, mens det blir fem offsideavgjørelser mot dem hver.

Totalt lager de to 36 frispark tilsammen i hver kamp, men med kveldens spesielle setting blir det kanskje flere.

Assistsjef

HARD KAMP: Chelsea og Didier Drogba slo Liverpool forrige gang de møttes, i ligacupfinalen 27.februar. Nå kjemper de om finaleplass i Champions League. Foto: EPA
HARD KAMP: Chelsea og Didier Drogba slo Liverpool forrige gang de møttes, i ligacupfinalen 27.februar. Nå kjemper de om finaleplass i Champions League. Foto: EPA Vis mer

En annen interessant statistikk viser ballinnehav. Tallene viser at de to lagene i snitt har i ballen 25 (!) minutter hver kamp. Med andre ord: Mange høye baller og en hel haug med innkast i kveld.

PS! På spillerstatistikkene er Damien Duff den eneste fra de to klubbene som kommer med på ei topp 5-liste. Han har flest målgivende pasninger med fem. Men han er skadet og står over dagens kamp...

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!