Chelsea scoret fire - og det uten Torres på plass

Ancelotti mener storkjøpene pisker spillerne til innsats.

STO FRAM: Chelsea-kaptein John Terry jubler med benken etter å ha gitt laget sitt 3-2 på bortebane.Foto: SCANPIX/AP/Scott Heppell
STO FRAM: Chelsea-kaptein John Terry jubler med benken etter å ha gitt laget sitt 3-2 på bortebane.Foto: SCANPIX/AP/Scott HeppellVis mer

(Dagbladet): Sunderland - Chelsea 2-4.

Mye har handlet om storinnkjøpene av Fernando Torres og David Luiz for Chelsea de siste dagene, men mot Sunderland i kveld viste laget at det har kvalitet i seg selv om de to forsterkningene ennå ikke er spilleklare.

Fire ulike målscorere sto fram da Sunderland både tok ledelsen til 1-0 og utliknet til 2-2 i løpet av en hektisk førsteomgang, og kaptein John Terrys kontante avslutning på retur i andre ga grunnlaget for at Carlo Ancelotti til slutt kunne ta med tre viktige poeng hjem fra Stadium of Light.

Manager Carlo Ancelotti kan fornøyd konstatere at angriperne hans nå føler presset om å prestere.

- Torres må spille spiss, det er det han er. Jeg er veldig glad for at vi har så mange gode spillere foran, klubben har gjort en god jobb. Nå er konkurransen om plassene hard, sier Ancelotti etter kampen.

Stor underholdning
Første omgang var et fyrverkeri på Stadium of Light, og det var Sunderland som startet det hele ved å gi gjestene en tidlig smell.

Phil Bardsley trakk inn fra sin venstreposisjon og skjøt mot høyre hjørne, og litt skru kombinert med at Branislav Ivanovic sto i veien, var nok til at Petr Cech var utspilt.

Chelsea våknet imidlertid raskt, og etter et drøyt kvarter sto det 1-1. Ashley Cole ble rent overende av Ahmed Elmohamady i en hodeduell inne i feltet, og Frank Lampard satte enkelt straffen i nettet.

Salomon Kalou snudde kampen da han utnyttet hullene i Sunderland-forsvaret og kom alene med Craig Gordon bare noen minutter senere, men da var det Sunderland som skulle utlikne nesten direkte.

Kieran Richardson skjøt lavt under en hoppende Chelsea-mur, og for andre gang var Petr Cech lurt.

SMILTE TIDLIG: Men Steve Bruces Sunderland klarte ikke holde fast ved poengene til slutt.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
SMILTE TIDLIG: Men Steve Bruces Sunderland klarte ikke holde fast ved poengene til slutt.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

2-2 etter underholdende første 45 minutter.

Terry avgjorde
Chelsea var første og siste lag på scoringslista i andre omgang, som de startet med en kanonade mot Sunderlands mål.

Salomon Kalou traff begge stolpene med sitt forsøk etter noen minutter, men det skulle likevel ta et kvarter før bortelaget fikk uttellingen de var ute etter.

Da var det kaptein John Terry som tok ansvar.

Frank Lampards skudd ble til en retur fra Craig Gordon, i feltet ventet Terry, som sikkert plasserte inn Chelseas andre ledermål i kampen.

Etter dette visste Chelsea hva som sto på spill, og brukte mer tid på å kontrollere hjem poengene enn å jage enda flere scoringer.

Den jobben fullførte de for godt da Nicolas Anelka ekspederte Florent Maloudas innlegg på overtid, og de blå fikk en viktig seier på en kveld der også topprivalene Arsenal og Manchester United tok tre poeng.