Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA-cupens semifinale

Chelsea sikret drømmefinale i FA-cupen

Chelsea hadde små problemer med å senke nedrykkstruede Southampton. Nå er det duket for en drømmefinale i FA-cupen: Chelsea mot Manchester United.

SCORET: Olivier Giroud jubler sammen med manager Antonio Conte. Foto: NTB Scanpix
SCORET: Olivier Giroud jubler sammen med manager Antonio Conte. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Chelsea - Southampton 2-0

(Dagbladet): Chelsea har feilet i forsøket på å gjenta seriegullet fra i fjor. Southampton har hatt en blytung sesong, og alt handler om å unngå nedrykk i løpet av de siste kampene.

Men begge har klart å ta seg til semifinale i FA-cupen. Der fikk vi imidlertid se forskjell på femte- og attendeplass i ligaen. Chelsea hadde nemlig små problemer med å sikre en finalebillett.

Tverrliggertreff

Chelsea hadde et godt grep om nedrykkstruede Southampton gjennom kampen, men kom ikke til all verdens store sjanser.

Etter fem minutter hadde de kampens første store sjanse, da Willian sendte en suser av et skudd i tverrligger.

Southampton fikk låne ballen i blant, men var knapt på Chelseas banehalvdel. For de blå fra London handlet det bare om å klare å sette sjansene.

Det klarte heller ikke Olivier Giroud da ballen ble spilt fram til ham rett før pause. Han prøvde først på en frekk flikk, og prøvde å ta ned ballen igjen, men lykkes ikke i forsøket.

Giroud-scoring

Rett etter pause fikk de blå endelig hull på byllen. Eden Hazard la ballen til Giroud, som måtte drible seg forbi tre Southampton-spillere før han halvt oppreist fikk snublet ballen i mål.

Muligens ikke like elegant som Barcelona-giganten Lionel Messi, men scoring er scoring.

Southampton hadde skrudd opp tempoet litt, og kom til en stor sjanse når Chelsea-forsvarerne misset på en pasning bakover i banen. Shane Long hadde derimot ikke en strålende ballberøring, og kastet bort sjansen.

FIKK SNUBLET BALLEN I MÅL: Olivier Giroud. Foto: Sebastian Frej/ProSports/REX
FIKK SNUBLET BALLEN I MÅL: Olivier Giroud. Foto: Sebastian Frej/ProSports/REX Vis mer

På et tidspunkt yppet Southampton seg for alvor. Et drøyt kvarter før slutt, brant Nathan Redmond av fra omtrent 20 meter. Chelsea-keeper Wilfredo Caballero vartet opp med en god redning.

Scoring eller ikke?

Det fulgte mer drama:

På et hjørnespark glapp Caballero ballen, og i kaoset som fulgte klarte han å slå den vekk. Heldig for Chelsea ble det blåst frispark for de blå. Spørsmålet er om den var over streken - det mente i alle fall Southampton-spillerne.

Chelsea-trener Antonio Conte gjorde så et par bytter. Inn med både Pedro og Alvaro Morata. Det ga resultater. Cesar Azpilicueta la ballen inn foran mål, der Morata helt upresset kunne stange inn 2-0.

2-0: Alvaro Morata kom inn og sikret 2-0. Foto:  REUTERS/David Klein
2-0: Alvaro Morata kom inn og sikret 2-0. Foto: REUTERS/David Klein Vis mer

Sju ganger har for øvrig Azpilicueta servert Morata i Premier League denne sesongen. Det lukter det svidd av.

Southampton hadde en sjanse minutter etterpå, der ballen gikk via stolpen og ut. Chelsea kom på en kontring den andre veien. Strengt tatt burde det endt i scoring da Eden Hazard la ballen tilbake til Morata, som avsluttet på keeper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media