REDDET CHELSEA: Brasilianske David Luiz scoret på frispark i siste overtidsminutt. Foto: AFP / SEBASTIEN BOZON
REDDET CHELSEA: Brasilianske David Luiz scoret på frispark i siste overtidsminutt. Foto: AFP / SEBASTIEN BOZONVis mer

Chelsea sikret seieren i siste minutt

Omdiskutert straffespark i Basel.

• Basel - Chelsea 1-2 (0-1)

(Dagbladet): Basel tok imot Chelsea i semifinalen i Europacupen i kveld.

Og det var gjestene som gikk opp i en tidlig ledelse. Frank Lampard, som minuttet før selv hadde hatt en stor sjanse, legger corneren på hodet til Ivanovic foran mål. Forsvarsspilleren header ballen rett i hodet på Victor Moses, som med det blir sistemann på ballen før den ender i nettet bak Basels keeper.

Billig straffe Hjemmelaget åpnet begge omgangene friskest, og men sleit i første omgang med et Chelsea lag som sto kompakt bakover. I andre omgang kom Basel også til en rekke sjanser, men slet med avslutningene.

Også gjestene kom til sine sjanser, men særlig Fernando Torres sleit med å få ballen innenfor stengene.

Etter et Basel angrep, blir det dømt en billig straffe, og unge Fabian Schär er sikker fra 11-metersmerket og setter ballen midt i mål bak Petr Cech.

David Luiz-posisjon Det tente gjestene fra England, som svarte med en ordentlig sluttspurt. På overtid var Chelsea utrolig nær en scoring ved John Terry. Han header rett på keeper, som gir retur, men med en håndballkeeper-redning hindrer Sommer en scoring.

Men i kampens siste overtidsminutt får Chelsea frispark i god posisjon. David Luiz-posisjon. Fra rundt 20 meter knaller krølltoppen til, og setter den nede i høyre hjørne, til 1-2 for gjestene.

- Å score to mål mot et godt lag, og at vi vinner på siste spark, er fantastisk for oss. Vi må likevel holde hodet kaldt til returoppgjøret, for det blir enda en tøff kamp for oss, sier David Luiz til BBC etter kampen.

- Jeg vil til finalen. Men dette er ikke slutt ennå, vi må vinne returoppgjøret. Jeg vil ha en tittel i karrieren min, og også for Chelsea, sier brasilianeren.

- Fortjente seieren Chelsea-trener Rafael Benitez syntes straffen Basel fikk var billig.

- Rundt meg var det ingen som syntes at det var straffe. Ballen var i lufta, og det var en rar avgjørelse av dommeren, sier han ifølge BBC.

Han er fornøyd med å ta med seg bortemål inn i returoppgjøret.

- Det er alltid viktig å vinne, og jeg synes vi fortjente den. Å score bortemål er viktig, men å score og vinne er enda bedre. David Luiz gjorde en kjempejobb, og jeg er virkelig fornøyd med laget, sier Benitez.

STRAFFEMÅL: Fabian Schär utliknet etter et billig dømt straffespark.REUTERS/Denis Balibouse
STRAFFEMÅL: Fabian Schär utliknet etter et billig dømt straffespark.REUTERS/Denis Balibouse Vis mer