KRANGLET OM STRAFFEN: Didier Drogba (t.h) var svært lite fornøyd med at Frank Lampard insisterte på å ta Chelsea første straffe. Foto: EPA/GERRY PENNY
KRANGLET OM STRAFFEN: Didier Drogba (t.h) var svært lite fornøyd med at Frank Lampard insisterte på å ta Chelsea første straffe. Foto: EPA/GERRY PENNYVis mer

Chelsea-sjefen ba Drogba klappe igjen

Ancelotti grep inn i pausen.

||| (Dagbladet): Alt klaffet for Chelsea i går, blåtrøyene ble seriemestere og satte målrekord da de moste inn åtte mål mot Wigan.

På toppen sikret Didier Drogba seg toppscorer-tittelen, han scoret nummer 27, 28 og 29 på 17 minutter.

Etter at han fikk refs av Chelsea-sjef Carlo Ancelotti i pausen.

Årsaken var ivorianerens sutring da Frank Lampard ikke overlot straffe-skytterjobben til Drogba etter en drøy halvtime. Drogba var tydelig irritert og kjeklet med lagkameraten på banen, selv etter at Lampard scoret.

- Jeg sa «stille» - Jeg snakket med ham i pausen. Det var min avgjørelse, hvis det ble en straffe så skulle den gå til Lampard, sier Ancelotti om Drogba-praten.

FIKK RETT: Carlo Ancelotti ba Drogba score i 2. omgang, ivorianeren svarte med tre nettkjenninger. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS
FIKK RETT: Carlo Ancelotti ba Drogba score i 2. omgang, ivorianeren svarte med tre nettkjenninger. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS Vis mer

- Jeg sa «stille. Du kan score i andre omgang».

Det gjorde Drogba, spissen nikket inn det første. Så fikk han ta et nytt straffespark, før han sto riktig plassert og satte inn sitt tredje.

- Jeg var ikke så fornøyd med en gang. Men jeg forsto på banen at jeg gjorde et feilgrep, sier Drogba om straffekrangelen.

MÅTTE SNAKKES TIL: Lampard tok godt tak i Drogba etter at han nettet på straffen. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS
MÅTTE SNAKKES TIL: Lampard tok godt tak i Drogba etter at han nettet på straffen. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS Vis mer

Lampard bare gliste da han ble minnet om Drogba-konfrontasjonen.

- Det var ingenting. Det er slikt som gjør Didier det han er. Han er sulten. Men det var 1-0 og jeg har tatt straffene hele sesongen. Jeg ville sikre 2-0.

The Double
Etter kampen i går kunne Chelsea-gutta løfte Premier League-trofeet på hjemmebane, og Ancelotti føler seg sikker på at flere trofeer er i vente.

Da tenker han ikke bare på FA-cupen, Chelsea møter Portsmouth i finalen lørdag kl. 16.

- Jeg tror denne klubben har en stor framtid. Disse spillerne er ikke så gamle og vi har en veldig god stall, for neste år og året etter, sier italieneren.

Han beskriver sesongen som «fantastisk».

Vant med stil - Vi vant ikke bare Premier League, vi spilte med stil på banen. Nå er det gått ett år, jeg håper at jeg blir her lenge og vinner mange titler.

Drogba var bare lykkelig etter kampen, all krangling var glemt.

LIGAMESTER OG TOPPSCORER: Didier Drogba sikret seg retten til å kysse trofeet som viser at Chelsea er ligamestere. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS
LIGAMESTER OG TOPPSCORER: Didier Drogba sikret seg retten til å kysse trofeet som viser at Chelsea er ligamestere. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS Vis mer

- Vi vant tittelen og scoret mer enn 100 mål på én sesong. Vi spiller god fotball og viste det igjen nå. Noen sier at laget er for gammelt, men vi kan være stolte av det vi har oppnådd, sier Drogba.

NUMMER 1: Drogba stanget inn sitt første mål. Foto: AP/Sang Tan
NUMMER 1: Drogba stanget inn sitt første mål. Foto: AP/Sang Tan Vis mer