BØR VINNE: Carlo Ancelottis Chelsea er store favoritter i kveldens Champions League-åpning. Foto: DAVID W. CERNY/REUTERS
BØR VINNE: Carlo Ancelottis Chelsea er store favoritter i kveldens Champions League-åpning. Foto: DAVID W. CERNY/REUTERSVis mer

Chelsea-sjefen tar en Eggen

Så sikker på seier?

|||• Direkte 20.45: Følg Champions League i vårt fotballstudio

(Dagbladet): I den internasjonale toppfotballen er det lite som skiller de beste lagene.

Derfor holder trenerne kortene tett til brystet i forkant av kampene, de vil ikke avsløre hva de har på hånden og hvilke trekk de planlegger.

Bare tull, mener Rosenborgs Nils Arne Eggen. Han inviterte til og med Ståle Solbakken inn i RBK-garderoben før deres Champions League-kvalik for noen uker siden - og han fnyser av trenere som stenger treningen.

- Det er sånn vi gjør det i Rosenborg. Det er da ikke Secret Service heller, sa Eggen før AIK-kampen.

- Det er jo kjedelig for spillerne å trene alene, sa han da han overtok etter Erik Hamrén.

Ga ut elleveren Eggen blunker ikke engang når han blir spurt om hvem som kommer til å starte. Han gir pressekorpset elleve navn over et døgn før avspark - i forkant av FCK-kampen til og med før spillerne fikk laget.

- Hvis du tror du blir best ved å gjøre andre dårlige, eller ved å holde ting skjult, da taper du til slutt. Da mister du fokus på egen utvikling, sa Eggen.

Men RBK kom seg ikke til Champions League denne gangen.

Chelsea er selvfølgelig med. Og manager Carlo Ancelotti dro en liten Eggen da han i går offentliggjorde startelleveren som skal møte Zilina i kveld:

IKKE SOM ALLE ANDRE: Nils Arne Eggen er kanskje en av de mest åpne trenerne som har vært i Champions League-systemet denne sesongen. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
IKKE SOM ALLE ANDRE: Nils Arne Eggen er kanskje en av de mest åpne trenerne som har vært i Champions League-systemet denne sesongen. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

- Jeg har allerede bestemt meg for hvem som skal starte: Cech, Ivanovic, Alex, Terry, Zhirkov, Mikel, Essien, Benayoun, Malouda, Anelka og Sturridge, sa italieneren ifølge Uefa.com.

Er Chelsea-bossen så sikker på seier mot Champions League-debutantene fra Slovakia at han ikke ser noen grunn til å skjule noe?

Drogba suspendert - Vi kan ikke tillate oss å føle oss overlegne, for alt er mulig i fotballen. Men ja, vi forventer seier, sier Ancelotti.

Han må klare seg uten Didier Drogba, som ble ilagt to kampers karantene for rødkortet han pådro seg mot Inter forrige sesong. Midtbanesjef Frank Lampard er operert og hjemme i London.

Chelsea har vært helt ustoppelige denne sesongen, selv om de i helga slapp inn seriemål for første gang på denne siden av sommeren.

Blåtrøyene slo West Ham 3-1 på motsatt side av London, og Scott Parkers mål fem minutter før slutt var Chelseas første baklengs i Premier League siden Tottenham-kampen 17. april.

I mellomtida scoret Chelsea 35 seriemål uten noen i feil ende - 669 minutter uten baklengs.