Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea-sjefens gullklump

Mens Lyn mener de har gjort et skup ved å sikre seg 17 år gamle John Obi Mikel, mener hovedpersonen sjøl at han bare er på utlån fra Chelsea.

Etter at Chelsea-manager José Mourinho omtalte Mikel med ordene «vi har funnet gullet», begynte norske medier å spekulere i hvor mange millioner Lyn kunne håve inn på et salg av stortalentet.

Men da Dagbladet spurte 17-åringen om han kunne tenke seg å spille for Chelsea, fikk vi et svært overraskende svar.

-  Jeg signerte en fireårskontrakt med Chelsea i november 2003, etter at de hadde sett meg spille for Nigerias U17-landslag. Jeg trente med A-laget deres forrige sesong, og spilte et par kamper for reservelaget, sa John Obi Mikel til Dagbladet i går ettermiddag.

-  Fordi jeg er fra Afrika, kan jeg ikke spille for Chelsea før jeg fyller 18. Klubben ville ikke sende meg tilbake til Nigeria, og derfor er jeg her i Norge. Jeg fyller 18 år 22. april, og da vil Mourinho ha meg tilbake. Siden sesongen i England nesten er over da, regner jeg derfor med å dra tilbake til London til sommeren.

Lyn-direktør Morgan Andersen ble svært overrasket da han fikk høre om uttalelsene.

Benekter

-  John har kontrakt med oss ut sesongen 2006, og den signerte vi i august i 2004. John er Lyn-spiller, og hvis Chelsea ønsker han, må de gå via oss, sa Andersen.

Ikke lenge etterpå hadde klubben pratet med Mikel, som da benektet det han hadde sagt under intervjuet tidligere på ettermiddagen.

-  Han var på et hospiteringsopphold i Chelsea i desember, sammen med våre tre andre nigerianske unggutter. Der fikk han beskjed av Mourinho om de ville hente ham til Chelsea etter at den norske sesongen 2005 var over. Han sier han ikke har kontrakt med Chelsea, sier Morgan Andersen.

Lyn sier de uansett ikke vil stå i veien dersom store klubber ønsker deres spillere, og Chelsea vil nok heller ikke la Oslo-klubben sitte igjen uten kompensasjon dersom Mikel drar til London. Og det kan skje fort, for at Chelsea vil ha Mikel på laget, levner Mourinho liten tvil om.

-  Funnet gullet

-  Vi har funnet gullet. Våre spillere har oppdaget en moden 17-åringen som opptrer med stor erfaring når han spiller, skriver Chelsea-manager José Mourinho i sin ukentlige spalte i den portugisiske sportsavisa Record, ifølge bladet Tips.

Han nevner ingen navn, men ifølge Morgan Andersen er det Mikel det er snakk om.

Og hovedpersonen sjøl håper han kan spille seg til en plass på laget hos en europeisk storklubb.

-  Skjønner Chelsea

-  Mine sjanser i Chelsea avhenger av Gud og Mourinho. Jeg ber hver dag for at jeg skal bli en stor fotballspiller og komme på samme lag som de store stjernene. Det er det som er drømmen min.

Før den tid, håper han å gjøre det bra for Lyn.

-  Jeg trives veldig godt her, og håper å gjøre det bra på midtbanen. Lyn spiller veldig bra fotball, og jeg liker lagkameratene mine veldig godt. Dessuten lærer vi norsk på skolen, og det begynner å bli bedre, humrer 17-åringen.

Morgan Andersen har stor tro på sitt stortalent.

-  For å si det sånn, hvis Chelsea er interesserte, skjønner jeg dem godt. Så god er han.

AMBISIØS: 17-årige John Obi Mikel fra Nigeria skal spille for Lyn kommende sesong, men fotballdrømmen strekker seg mot Englands beste lag. - Mine sjanser i Chelsea avhenger av Gud og Mourinho. Jeg ber hver dag for at jeg skal bli en stor fotballspiller og komme på samme lag som de store stjernene, sier John.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media