Chelsea slår tilbake mot UEFA

«Overrasket og skuffet» etter siktelsen.

Chelsea slår tilbake mot Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Den engelske serielederen mener at klubben utsettes for urettferdig kritikk.

London-klubben sier den vil slå tilbake mot alle anklager, og at klubben om nødvendig vil gå til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Chelsea er blitt anklaget for å ha brakt fotballen i vanry etter at manager Jose Mourinho beskyldte den svenske dommeren Anders Frisk for å ha snakket med Barcelona-trener Frank Rijkaard i pausen da lagene møttes i mestercupen 23. februar.

Frisk ga senere beskjed om at han slutter som dommer, fordi han har følt seg truet på livet. UEFA mener trenerne selv må ta mye av ansvaret for at det blir en opphisset stemning blant fans og media i forhold til dommerstanden.

- Chelsea er både overrasket og skuffet over at minst en representant for UEFA ser ut til å ha satt i gang et angrep på klubben. Dette skjer trass i at klubben har samarbeidet fullt ut i forbindelse med anklagene mot oss, sier Chelsea-direktør Peter Kenyon.

UEFAs dommersjef Volker Roth gikk så langt som å si at Jose Mourinho var en «fotballens fiende» etter Frisk-saken.

- Chelsea avviser på det sterkeste at klubben eller noen av dens representanter bevisst har forsøkt å påvirke resultater ved å prøve å true dommeren eller hausse opp stemningen mellom lagene, sier Kenyon.

- Grov løgn

Barcelona-trener Frank Rijkaard sa onsdag at han mener Mourinho bør straffes, og ikke Chelsea som klubb.

- Det han kom med var grov løgn, og det er ikke første gang det skjer, sa nederlenderen.

Chelsea tapte første kamp i Barcelona 1-2, men sikret plass i kvartfinalen etter 4-2 hjemme på Stamford Bridge. I kvartfinalen venter Bayern München.

Det er ikke bare i forhold til UEFA at Chelsea er i hard vær. Onsdag ble Chelsea og Jose Mourinho anklaget av eliteserien for å ha tatt ulovlig kontakt med Arsenals landslagsforsvarer Ashley Cole.

Mourinho risikerer også straff fordi han ikke møtte til pressekonferanse etter den ene kampen mot Barcelona. Chelsea er også anklaget for sent oppmøte på banen til 2. omgang.

(©NTB)