Chelsea slått ut av ligacupen

Charlton vant straffekonkurransen på Stamford Bridge.

(Dagbladet.no:) Ligacup-kampen på Chelseas hjemmebane våknet ikke skikkelig til liv før mot slutten av første omgang.

Etter et par spede forsøk fra Hernan Crespo var det kaptein John Terry som åpnet scoringskontoen med en perfekt heading etter en corner fra høyre.

Stopperkollega Robert Huth var litt for ivrig etter å gå i garderoben og spise appelsin rett før pause, hans forsøk på å heade ballen tilbake til keeper ble alt for slapt.

Bak kom Darren Bent susende, og Charltons toppscorer satte ballen sikkert bak Carlo Cudicini.


Reservestjernene
Chelsea stilte med store navn som Terry, Robben, Crespo og Wright-Philips fra start, men London-naboen Charltons hardt arbeidende spillere ville ha et ord med i laget.

Etter hvilen begynte Chelsea best, men Huth var nære ved å køle det til for seg igjen med nok et svakt tilbakespill.

Heldigvis for de blå fikk Cudicini gitt til corner like foran Bents raske bein.

Ingen av lagene klarte å avgjøre kampen, og det ble noen dramatiske ekstraomganger publikum på Stamford Bridge ble vitne til.

SYNDEBUKK: Ikke bare headet Robert Huth svakt tilbake til keeper da Charlton utliknet, han bommet også på det avgjørende straffesparket. Foto: AP
SYNDEBUKK: Ikke bare headet Robert Huth svakt tilbake til keeper da Charlton utliknet, han bommet også på det avgjørende straffesparket. Foto: AP Vis mer


Stygt av Terry
Etter at Michael Essien prøvde å filme på Bothroyd et rødt kort tidlig i første ekstraomgang, var det kaptein John Terry som viste seg fra sin mest usportslige side.

I frustrasjonen over Didier Drogbas heading midt på keeper, tok Terry sats og sparket like godt keeper Stephan Andersen og ballen inn i mål.

Ekstraomgangene endte målløst, og dermed måtte lagene gjøre seg rede til straffesparkkonkurranse.

Dobbel syndebukk
Etter sikre scoringer av Bent og Robben, var det Robert Huths tur til å skyte straffe.

Kanskje tenkte tyskeren for mye på å rette opp tabben som førte til Charltons utlikningsmål, banens bestemann Stephan Andersen reddet iallfall enkelt.

Den danske keeperen var etter de fleste av Chelseas straffespark, og når de røde fra Charlton var sikre som bankbokser på sine straffer, ble det The Addicks fra London som kunne juble til slutt etter ligacup-slaget på Stamford Bridge.

FULL JUBEL: Charlton kunne slippe jubelen løs etter Bryan Hughes\' avgjørende straffescoring.