Chelsea sliter med å få solgt RBK-billetter

Mourinho har en teori.

• Direkte kl. 20.45: Chelsea - RBK og sju andre Champions League-kamper

LONDON (Dagbladet.no): Chelsea har bare solgt omlag 30 000 billetter til møtet med Rosenborg på Stamford Bridge i kveld, åpningskampen i Champions League.

Selv ikke kutt i billettprisene hjelper, mest sannsynlig er det 10 000 tomme plasser på tribunene i kveld.

Chelsea-manager José Mourinho har sin egen teori om hvorfor 90 minutter mot de norske seriemesterne ikke frister supporterne.

RBK enkle?

- Folk ser ikke på Rosenborg på samme måte som meg. En vanlig supporter ser på Rosenborg som en lett jobb, jeg er ikke enig i det, sier Mourinho.

Litt tidligere på pressekonferansen i går hadde portugiseren fortalt at han respekterte RBK, et godt organisert lag som er farlige på kontringer.

Chelsea har i alle tre seriekampene hittil i år trukket over 41 000 tilskuere, og det mot langt fra stjernespekkede motstandere i Birmingham, Portsmouth og Blackburn.

FULLSATT: Slik ser det ut når et fullsatt Stamford Bridge feirer en annullert Salomon Kalou-scoring. Foto: AFP
FULLSATT: Slik ser det ut når et fullsatt Stamford Bridge feirer en annullert Salomon Kalou-scoring. Foto: AFP Vis mer

Ligakampene er likevel mer poppis enn kveldens oppgjør.

- Det handler om kultur. Nå må vi skape stemningen på kampen. Hvis fansen ikke gjør det, så må vi gjøre det selv, sier Chelsea-manageren.

Til og med de dyreste billettene på Stamford Bridge til RBK-oppgjøret er nå satt ned til 36 pund, 404 norske kroner.

Rabatt på 330 kroner

Vanligvis koster det opptil 730 kroner for et sete.

- Dette er normalt, det er den første kampen, sier Mourinho.

- Fansen har lyst til å gå på kampene i ligaen og på kampene seinere i Champions League. De synes ikke det er så viktig med gruppespillet.

Også mot Schalke i neste Champions League-match på hjemmebane opererer Chelsea med reduserte priser, det samme gjelder ligacupkampen mot Hull neste uke.

• Alt om Rosenborgs kamp mot Chelsea

TOMME SETER: Det var selvfølgelig ingen tilskuere da José Mourinho stakk løypa i går kveld. Men det kan også bli en del tomme seter i kveld.