Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea slo Charlton

Til tross for ny Lampard-miss på straffe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Chelsea-Charlton 2-1.

Chelsea-kaptein Frank Lampard misset sin tredje av de fire siste straffene han har tatt for klubb- og landslag.

I dag ledet Chelsea allerede 2-1, og det var snarere en kjemperedning av Scott Carson enn en miss fra Lampard.

Chelsea-manager Jose Mourinho har i alle fall fortsatt full tillit til sin kaptein fra ellevemeteren.

- Du misser bare straffe om du har motet til å ta straffe. Han har motet. Han har tatt straffer i to år, og har tatt noen veldig viktige straffer for oss i år, så jeg er klar for å fortsette med ham, sier Mourinho ifølge PA.

Tidlig ledelse

Chelsea tok kjapt og oppskriftsmessig ledelsen på Stamford Bridge. Didier Drogba dundret inn 1-0 etter en dårlig avklaring på corner.

Thomas Myhre på Charlton-benken så tittelforsvarerne fortsette å rulle over lagkameratene hans.

I KØ: Ricardo Carvalho slår stopperkollega John Terry i lufta, og header inn 1-0 via Amady Faye. Foto: AP/Scanpix
I KØ: Ricardo Carvalho slår stopperkollega John Terry i lufta, og header inn 1-0 via Amady Faye. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Drogba burde scoret 2-0, og lite tydet på at Charlton skulle lage problemer for dem.

Hasselbaink fikk applaus

Jimmy Floyd Hasselbaink har scoret på Stamford Bridge før, og ni minutter inn i andre omgang gjorde han det igjen. Med kirurgisk presisjon satte han inn utlikningen nede ved venstre stolpe.

Etter et sjokkert gisp, oppdaget Chelsea-fansen hvem som hadde påført dem baklengsmål. Så klappet de for Hasselbaink, som ble toppscorer i Chelsea tre av fire sesonger før han gikk gratis til Middlesbrough for to år siden.

Det gikk imidlertid bare ni nye minutter av andreomgangen før Chelsea var tilbake i ledelsen. Ricardo Carvalho headet en corner i mål via hodet til Charltons uheldige Amady Faye.

Straffemiss

Chelsea fikk en noe billig straffe sju minutter før slutt.

Frank Lampard klinket ballen mot venstre hjørne, men Scott Carson viste kanskje hvorfor han blir foretrukket foran Norges landslagskeeper da han mesterlig slo straffesparket utenfor.

Ashley Cole fikk sin Chelsea-debut etter 62 minutter. Mourinho startet med Wayne Bridge på venstrebacken.

- Jeg startet med Wayne Bridge fordi Ashley spilte to kamper for landslaget, og det gjorde ikke Bridge. Og fordi  Bridge spilte veldig bra for oss i de siste kampene, mens Ashley har vært gjennom en veldig vanskelig tid de siste ukene, sier portugiseren. 

John Obi Mikel spilte de siste fem minuttene som innbytter for Andrej Sjevtsjenko.

FIKK HYLLEST: Chelsea-publikumet har ikke glemt alle målene Jimmy Floyd Hasselbaink har scoret i blå trøye. Derfor klappet de etter dette skuddet, selv om det førte til utlikning mot Chelsea.