Chelsea slo Malmö i Europa League

Chelsea slo tilbake - ble for sterke for Malmö

Malmö drømmer om å bli det første svenske laget i åttedelsfinalen i europaligaen, men det blir ikke enkelt etter 1-2-tapet hjemme for Chelsea torsdag kveld.

SCORET: Olivier Giroud og Ross Barkley var målscorerne for Chelsea i Malmö. Foto: NTB Scanpix
SCORET: Olivier Giroud og Ross Barkley var målscorerne for Chelsea i Malmö. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Svenskene tok seg videre fra gruppespillet blant annet på bekostning av Sarpsborg, og det var heller ikke slik at laget ble utspilt av London-klubben, men som så ofte før viste det seg at de beste er best.

Halvtimen var spilt da Chelsea gjorde 1-0. Olivier Giroud og Pedro var med i oppbyggingen, og målet kom ved Ross Barkley. Han satte ballen rolig i det nærmeste hjørnet etter svakt forsvarsspill av Uwe Röslers menn. Scoringen var Chelseas første på bortebane i 2019.

2-0 kom et knapt kvarter ut i 2. omgang, og den satt etter en strålende kontring. Ross Barkley fant Willian, og han igjen fant Olivier Giroud, som hælflikket ballen bak Johan Dahlin i Malmö-buret. Det var franskmannen femte mål på de fire siste kampene i Europa.

Tok tid

Malmös beste mulighet før pause kom i det 38. minutt da David Luiz blokkerte skuddet til Robert Bengtsson. Ni minutter ut i 2. omgang var det nære på igjen for Malmö. Arnór Ingvi Traustason fikk sendt i vei et skudd, men igjen kom Luiz i veien. Det var ikke den brasilianske midtstopperen da Malmö endelig fikk målet sitt med elleve minutter igjen å spille. Anders Christiansen scoret etter pasning fra Markus Rosenberg.

Dessverre for Malmö ble det med forsøket. Utgangspunktet foran returkampen på Stamford Bridge kommende torsdag kunne så definitivt vært bedre.

Nordmannen Andreas Vindheim spilte hele kampen på høyrebacken for Malmö.

Vunnet før

Oppladningen til kampen i Skåne kunne knapt vært verre for Chelsea siden de ble knust med 6-0 av Premier League-leder Manchester City sist helg. Det gjør at de er falt til 6.-plass i den engelske toppdivisjonen.

Chelsea vant sin innledningsgruppe med sju poeng ned til BATE Borisov, klubben som slo Arsenal 1-0 den første kampen i 16-delsfinalen tidligere torsdag.

Chelsea vant europaligaen for seks sesonger siden. Da ble Benfica slått 2-1 i finalen.

Fredrik Gulbrandsen spilte 84 minutter i angrepet til Salzburg i 1-2-tapet borte for Brugge. Det belgiske laget vendte til seier etter at gjestene ledet ved pause.

Kristoffer Ajer satt på benken hele kampen da Celtic tapte 0-2 hjemme for Valencia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer