REKORDMÅL: Frank Lampards scorer Chelseas fjerde mål og troner dermed alene på toppen av lista over Chelseas målscorere i øverste divisjon med 130 mål. Før i dag delte han førsteplassen med Bobby Tambling på 129 mål. Foto: ANDREW WINNING, REUTERS / NTB SCANPIX
REKORDMÅL: Frank Lampards scorer Chelseas fjerde mål og troner dermed alene på toppen av lista over Chelseas målscorere i øverste divisjon med 130 mål. Før i dag delte han førsteplassen med Bobby Tambling på 129 mål. Foto: ANDREW WINNING, REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Chelsea smadret Aston Villa med åtte mål

Lampard satte ny klubbrekord i sin 500. ligastart.


(Dagbladet): Chelsea - Aston Villa 8-0.

Chelsea spilte julen inn med en brakseier hjemme på Stamford Bridge.

Målene rant inn, og Chelsea passerte både Arsenal, Tottenham, Everton og West Bromwich og går inn i jula på tredjeplass på tabellen - med en kamp mindre spilt enn konkurrentene.

Veteranen Frank Lampard (34) kan være inne i sin siste sesong i London-klubben, men i sin 500. ligastart noterte han seg for sitt 130. ligamål for Chelsea da han gjorde 4-0.

- Jeg er gammel! Det var et typisk Lampard-langskudd som smøg seg inn ved stolpen. Og dermed er han alene på topp som Chelseas mestscorende i toppdivisjonen.

- Det betyr at jeg er gammel! Det betyr masse. Jeg er veldig stolt og veldig stolt av å slå en stor mann som Bobby Tambling, sier Lampard om mannen han delte klubbrekorden med før dagens kamp.

Da han ble byttet ut, fikk han stående applaus fra supporterne som ropte «Sign him up! Sign him up!» Lampard ønsker å fortsette i klubben, men er klar over at det ikke er sikkert han får ny kontrakt.

- Jeg tenker ikke så langt. Jeg tar en kamp av gangen, og er bare glad for å være frisk, sier han ifølge BBC.

Målfest Fernando Torres startet moroa med en praktheading etter bare to minutter og noen få sekunder av kampen. David Luiz, som i dag spilte på midtbanen, vartet opp med en perle av et frispark som ga 2-0 etter en snau halvtime.

Branislav Ivanovic nikket inn en retur fra Villa-keeper Brad Guzan etter en corner i 34. spilleminutt.

GRATULASJON: Skadde John Terry gratulerer Frank Lampard etter at sistnevnte ble byttet ut. Foto: GLYN KIRK, AFP / NTB SCANPIX
GRATULASJON: Skadde John Terry gratulerer Frank Lampard etter at sistnevnte ble byttet ut. Foto: GLYN KIRK, AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Og som om ikke førsteomgangen var ille nok for Villa, fortsatte Chelsea overhøvlingen etter pause. 14 minutter inn i omgangen scoret dagens jubilant Frank Lampard 4-0.

I motsatt ende av rutineskalaen hadde Chelsea i dag brasilianske Lucas Piazon (18), som kom inn som innbytter og fikk ligadebuten. Og bare noen minutter seinere spilte han fram en annen brasiliansk innbytter, Ramires, som satte inn 5-0 mellom beina til Guzan.

Debutanten misset straffe Elleve minutter før før full tid fikk Oscar straffe, og satte den selv opp i nettaket til 6-0.

Fire minutter seinere viste Eden Hazard fintekunst av beste sort før han hamret inn det sjuende målet. Og da det ble straffe igjen, var det en passende anledning til å gi debutant Piazon sjansen fra straffemerket. Guzan reddet imidlertid skuddet, men på stillingen 7-0 kan nok selv en 18-årig debutant leve greit med det.

Og på overtid driblet Oscar seg inn i feltet. Han var i ferd med å miste balansen, men fikk dyttet ballen til Ramires som satte inn 8-0-målet.