Chelsea snublet hjemme

Selvmål ga 2-2 mot Reading.

(Dagbladet.no): Chelsea - Reading 2-2.

- Jeg er best i Premier League, sa Drogba i jula.

Tirsdag formiddag fortsatte han å imponere med to mål mot Reading, men festen ble ødelagt av lagkameratene Ashley Cole og Michael Essien.

Startet oppskriftsmessig

Chelsea var det beste laget fra start, og jaget scoring tidlig.

Salomon Kalou fikk kampens første sjanse etter 13 minutter. Den tidligere Feyenoord-spilleren dro av en mann på vei inn i Reading-feltet, men skuddet gikk over.

Etter en halvtimes spill kom Chelsea nær to ganger på kort tid, først da Drogba tvang Hahnemann i Reading-målet til en god reaksjonsredning, og så ved Michael Essiens langskudd like til side for mål.

Chelsea hadde et klart overtak i første omgang, men scoringen kom ikke før i det 37.minutt. Drogba var farlig frempå med et skudd mellom beina på Sonko som endte i corner.

ROTET BORT SEIEREN: Chelsea og Michael Essien slurvet bort seieren hjemme mot Reading tirsdag. Essien var sist på selvmålet som ga 2-2. Foto: AP
ROTET BORT SEIEREN: Chelsea og Michael Essien slurvet bort seieren hjemme mot Reading tirsdag. Essien var sist på selvmålet som ga 2-2. Foto: AP Vis mer

Og på Lampards påfølgende innsvinger gjorde ivorianeren feltet til sitt.

Drogba gikk til vers i en tett duell med keeper Hahnemann og Ibrahima Sonko, og sterk som en bjørn og med en slu høyrearm fikk han headet ballen i mål.

Hahnemann ropte forgjeves på frispark, mens Chelsea jublet fortjent for Drogbas 18. mål for sesongen.

Selvmål ødela

Chelsea fortsatte å dra opp angrep etter angrep etter pause, men Reading fikk sine spredte sjanser.

Gunnarson kom seg ned på høyre kant etter et kvarter, og kun en utilsiktet touch fra Ricardo Carvalho styrte islendingens innlegg utenom Reading-spillerne i boksen.

Likevel var det nok et sjokk for Mourinho og hjemmefansen da utlikningen kom etter 67 minutter.

Glen Little slo et dypt innlegg mot ensomme Lita i feltet, men da markeringen sviktet gjorde Leroy Lita ingen feil. Den tidligere Chelsea-lærlingen var i beste fall på linje med bakerste Chelsea-mann, men linjemannen holdt flagget nede og Lita styrte ballen med hodet forbi Hilario.

Chelsea snublet hjemme

Men Didier Drogba skulle ikke la Reading være lenge i fotball-paradis.

En stadig skuffende Andrej Sjevtsjenko fikk en knapp time i dag, og Shaun Wright-Phillips erstattet ukraineren. Den lille vingen takket for tilliten få minutter etter utlikningen. Wright-Phillips kjørte Finken-slalåm med Readings venstreside, og slo et perfekt innlegg på bakre stolpe.

Der hadde Didier Drogba allerede slått opp leir i luftrommet, og superspissen nølte ikke med å skalle inn nummer 19 for sesongen.

Dermed så alt ut til å ende som det skulle, med Chelsea-seier og Drogba-storspill.

Men god, gammeldags kløning fra innbytter Ashley Cole like før slutt satte en stopper for det. På vei inn i eget felt forsøkte Cole å klarere et innlegg, men presterte å treffe Michael Essien i hofta, og ballen trillet inn i hjørnet.

2-2, og Chelsea tapte terreng i tittelkampen.

Fattet Mourinho

Josè Mourinho var ikke nådig i sin kritikk av spillerne etter seieren over Wigan lørdag, men ville ikke bebreide noen etter dagens kamp.

- Reading gjorde det vanskelig for oss, og når motstanderne er gode kan du ikke klage, bare hylle det andre laget. Spillerne mine gjorde sitt beste, sa Mourinho, ifølge Sportinglife

Reading-manager Steve Coppell var naturlig nok fornøyd med utfallet.

- Vi er fornøyde med det ene poenget. Vi hadde litt flaks med utlikningen, men når vi kom tilbake i kampen trodde jeg nesten vi skulle ta alle tre poengene, sa Coppell.

Chelsea ligger nå fire poeng bak Manchester United på tabellen.

VIKTIG POENG: Readings Leroy Lita og Ibrahima Sonko feirer førstnevntes 1-1-scoring på Stamford Bridge tirsdag.