Chelsea sparker ten Cate

Rydder plass til Mancini?

(Dagbladet.no): Henk ten Cate sluttet i fjor i jobben som Ajax-manager for å bli Avram Grants assistent i Chelsea.

I kveld fikk han sparken i London-klubben, fem dager etter at Grant ble fjernet som manager.

Chelsea bekrefter sparkingen på sin egen hjemmeside:

«Som et resultat av endringer i den sportslige ledelsen i Chelsea FC, og med tanke på en forestående ansettelse, var det klart at dette var den korrekte avgjørelsen for alle parter», skriver Chelsea.

Ble lovet jobben

Tidligere i uka fortalte nederlenderen ten Cate at han var blitt lovet å beholde jobben.

- En halvtime før Chelsea offentliggjorde meldingen om Grant, ble jeg oppringt av direktør Peter Kenyon. Han informerte meg om at Grants avgang ikke vil påvirke meg, sa ten Cate til Voetbal International ifølge skysports.com.

At Henk ten Cate fjernes, og spesielt med en slik begrunnelse, kan tyde på at Frank Rijkaards kandidatur er svekket. Han har tidligere hatt ten Cate som assistent i Barcelona.

SPARKET: Chelsea-assistent Henk ten Cate ble sparket i kveld. For fem dager siden ble han lovet at sparkingen av Avram Grant ikke ville påvirke ham. Foto: Evert Jan Daniels, AP/Scanpix
SPARKET: Chelsea-assistent Henk ten Cate ble sparket i kveld. For fem dager siden ble han lovet at sparkingen av Avram Grant ikke ville påvirke ham. Foto: Evert Jan Daniels, AP/Scanpix Vis mer

Mancini på vei? 

I stedet seiler Roberto Mancini opp som en enda klarere kandidat etter at Inter i dag bekreftet på sin hjemmeside at de har sparket ham.

Klubben skriver at han fjernes hovedsaklig på grunn av uttalelsene han kom med etter tapet mot Liverpool i åttedelsfinalen i Champions League. Mancini kunngjorde at han ville slutte etter sesongen, men ble siden overtalt til å fortsette av klubbpresidenten Massimo Moratti.

Den siste uka har det imidlertid blitt rapportert at Jose Mourinho er så godt som klar for Inter.

Portugal-sjef Luiz Felipe Scolari er også en aktuell kandidat for Chelsea-jobben.

Chelsea sparker ten Cate
SVEKKET KANDIDATUR? Frank Rijkaard har tidligere hatt Henk ten Cate som assistent.
KLAR FOR NY JOBB: I kveld bekrefter Inter at Roberto Mancini har fått sparken. Han regnes som en het kandidat til Chelsea-jobben.