Chelsea-speider kontaktet Rohalla (13)

Spiller for Mosjøens småguttelag.

• Dagbladet.no direkte: Chelsea-Liverpool på live.dagbladet.no fra kl. 20.45.

(Dagbladet.no): Da Mosjøen IL (MIL) spilte fotballcup i Bodø i helga, ble Roholla Iqbalzadeh (13) kontaktet av en norsk speider for Chelsea Football Club.

- Han kom inn til oss og fortalte at han hadde kommet for å se meg spille. Han fortalte meg også at han likte måten jeg spiller på, og at han skal følge med meg utover sesongen, sier Iqbalzadeh opprømt til Helgeland Arbeiderblad (HA).

I løpet av året kan han bli invitert over på en ukelang samling med prøvespill i London.

Faren trodde noen tullet med ham

Rohollas far fikk nesten sjokk da han fikk vite om interessen fra Chelsea.

- Da jeg fikk beskjeden, hadde jeg jobbet natta før og forsøkte å sove. Jeg svarte at «Du må slutte å tulle med meg, det er altfor tidlig», forteller en leende Mustafa Iqbalzadeh til Dagbladet.no.

Etter hvert gikk det likevel opp for ham at Chelsea faktisk er interessert.

- Dette er sjanse man får bare en gang i livet, men det er langt igjen, vet han.

Derfor forsikrer han at sønnen passer på å prioritere skole i tillegg til fotball.

STJERNA PÅ LAGET: Men så er det da heller ikke så mange 13-åringer som følges av Chelsea. Det gjør derimot Roholla Iqbalzadeh. Foto: STINE SKIPNES/HELGELAND ARBEIDERBLAD
STJERNA PÅ LAGET: Men så er det da heller ikke så mange 13-åringer som følges av Chelsea. Det gjør derimot Roholla Iqbalzadeh. Foto: STINE SKIPNES/HELGELAND ARBEIDERBLAD Vis mer

- Vi har snakket om at han må lære engelsk og norsk godt, for eksempel med tanke på eventuelle kontrakter. Da må han vite hva han skriver under på, understreker Mustafa.

- Skulle gjerne sett en bedre 13-åring
MILs guttetrener er derimot ikke overrasket over interessen fra England.

- Jeg har lenge sagt at jeg tror vi har den beste 13-åringen i landet, sier trener Per Drage til Dagbladet.no.

Han synes interessen er spennende, for både spilleren og klubben. Men han er samtidig klar over at den innebærer mange utfordringer med tanke på Iqbalzadehs unge alder.

- Han er en glad gutt som spiller fotball på lokalt nivå, og det er klart det følger utfordringer med denne oppmerksomheten vi nå får. Vi får se hva som skjer, men Roholla er en svært pliktoppfyllende gutt, skryter Drage.

- Voldsom inspirasjon

Sjøl er angrepsspilleren tydeligvis fullt klar over at det er langt fra å bli oppdaget som 13-åring til det å faktisk slå gjennom på aller høyeste seniornivå.

- For meg er det en voldsom inspirasjon i det videre treningsarbeidet, sjøl om jeg vet at det ikke behøver å bli noe ut av dette, sier han til HA.

- Jeg er innstilt på å trene hardt og gjøre mitt aller beste for å bli god nok til å spille på et svært høyt nivå, legger han til.

Chelsea-speider kontaktet Rohalla (13)

Spiller på flere nivåer samtidig

Chelsea oppdaget talentet da gutten prøvde seg for Bodø/Glimt på Notodden for noen uker siden. Ifølge Drage er han den eneste norske spilleren londonlaget følger per nå.

Etter at familien hans kom fra Afghanistan i 2005, har Roholla hele tida spilt sammen med sin to år eldre bror - altså i en høyere aldersklasse enn den han egentlig tilhører.

- Sånn sett har han spilt på det nivået han hører hjemme på, samtidig som han også spiller på sitt eget aldersnivå, smågutt. Men nå har vi også fått dispensasjon for å bruke ham på juniornivå, forteller Drage.

Vanligvis er juniornivå forbeholdt gutter som er født seinest i 1991, mens Roholla er født seint på året i 1994.

- Litt som en Mini-Drogba

Så hva er det som gjør at denne gutten kan hoppe over naturlige aldersnivåer - og så god at han av den grunn har opplevd å få kjeft av motspillere og motstanderlagenes trenere?

- For det første er han veldig høy til å være så ung, rundt 180 centimeter. Dessuten har han et godt skudd og en utrolig løpsvilje, beskriver Drage.

- Samtidig er han ingen sirkusartist, han er kraftfull og direkte. Det gjør at han er skremmende når han kommer inn i boksen, litt som en Mini-Drogba, sammenlikner treneren.

I FOKUS: Men Roholla Iqbalzadeh vet at det er veldig langt igjen før han kan ikle seg drakta til Chelsea eller et annet stort lag.