Chelsea spilte skjorta av Pompey

Rett til topps.

Chelsea - Portsmouth 4-0

(Dagbladet.no): Mens verken Arsenal eller Liverpool imponerte i sine åpningskamper, viste Chelsea fryktinngytende styrke da Portsmouth ble rundjult med 4-0 på Stamford Bridge.

-  Jeg er glad fordi laget mitt spilte veldig bra. Det er viktig å vinne den første kampen 4-0, men enda viktigere er at laget mitt så veldig bra ut - og jeg tror fansen mener det samme, sier Luiz Felipe Scolari ifølge NTB. 

Portugiseren fant plass til hele sitt midtbanearsenal fra start.

Og skal man dømme ut fra åpningskampen, er det ingen som helst tvil om at Michael Ballack, Frank Lampard og Deco kan spille sammen.

Chelsea kastet seg over Portsmouth fra start, med tempo, presisjon og stor bevegelse i angrepsspillet. Gjestene fikk knapt nok låne ballen - og det var nesten bare et spørsmål om tid før David James måtte hente den første ballen ut av nettet.

Det måtte han etter 12 minutter.

Nicolas Anelka brystet ballen ned til Ballack, som med utsida av foten løftet ballen gjennom til Joe Cole. Avslutningen var nesten like prima som gjennomspillet, og tonen var satt.

COLE ÅPNET MÅLFESTEN: Joe Cole tok godt vare på det geniale framspillet fra Ballack, og banket inn 1-0 for Chelsea. Resten av kampen ble en maktdemonstrasjon fra de blå. Foto: EPA
COLE ÅPNET MÅLFESTEN: Joe Cole tok godt vare på det geniale framspillet fra Ballack, og banket inn 1-0 for Chelsea. Resten av kampen ble en maktdemonstrasjon fra de blå. Foto: EPA Vis mer

Anelka hadde rukket å misbruke et par gode muligheter i løpet av kampens første 25 minutter, men så løsnet det omsider for franskmannen også.

José Bosingwa gjorde som i EM, dundret nedover høyrekanten og slo inn på bakre stolpe, der både Deco og Ballack sto i kø. Førstnevnte sendte ballen i en bue over David James, men en meter fra streken sto Anelka og Glen Johnson side om side.

Chelsea-spissen hadde overlegent best spenst, og headet inn 2-0 i det tomme målet.

Kampen var langt på vei kjørt, og den ble helt punktert på overtid i 1. omgang. Joe Coles innlegg traff Sylvain Distins utstrakte hånd innenfor 16-meteren, og straffen var det ingenting å si på.

Frank Lampard feiler sjelden fra 11-meteren - det gjorde han heller ikke denne gangen.

- 1.omgang var så bra som vi kan spille, vi ønsket virkelig å spille god fotball. I fjor fikk vi en vanskelig start, men dagens kamp er virkelig noe å bygge på, sa Lampard ifølge Sportinglife etter kampen.

2. omgang kan betegnes som kattens lek med en død mus. For samtidig som Chelsea var gode, framsto Portsmouth som et lag som ikke trodde at poeng var mulig. Da er man sjanseløs på Stamford Bridge.

Chelsea tok foten litt av gasspedalen, men hjemmefansen fikk i hvert fall én scoring å juble for, fra Premier League-debutant Deco.

Foto: EPA
Foto: EPA Vis mer

Skuddet hans fra over 25 meter er vanligvis barnemat for en keeper av David James\' klasse, men symptomatisk nok for Pompeys innsats greide han å bokse det relativt overkommelige skuddet opp i krysset.

-  En briljant start for ham (Deco). Det er ikke lett å komme til et nytt land og tilpasse seg så raskt som han har gjort. Han har en fantastisk touch, og vil bli en flott tilvekst for oss, skryter Lampard.

<B>DRØMMESTART:</B> Luiz Felipe Scolari kunne ikke drømt om en bedre start i Premier League.