Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea stanget ut av FA-cupen

Barnsley-eventyret fortsetter.

(Dagbladet.no): Kvartfinale i FA-cupen: Barnsley - Chelsea 1-0

For snart en måned siden sjokkerte Barnsley et fullsatt Anfield med å sende Liverpool ut av FA-cupen. De fleste regnet allikevel med at eventyret var over da 11 verdensstjerner fra Chelsea troppet opp på forblåste Oakwell i ettermiddag.

Vel; det ser ut til at cup fortsatt er cup.

Odejayi scoret kampens eneste mål i kvartfinalen og et hardtarbeidende hjemmelag slo dermed ut sin andre gigant på veien til Wembley.

- Dette er bare helt utrolig, vi har slått ut Liverpool og i dag slo vi ut et av verdens beste lag. Vi fortjener det, hele byen fortjener det og nå er vi klare for semifinale på Wembley. Det er helt utrolig! sa en ekstatisk Brian Howard til BBC etter kampen.

Få målsjanser

Første omgang på Oakwell ble klassisk engelsk cup-fotball: høyt tempo, masse tøffe dueller - og få store målsjanser.

Joe Cole hadde enkelte gode skuddforsøk, men som på Anfield for snart en måned siden blokkerte Barnsley-forsvaret det meste med alle mulige kroppsdeler.

image: Chelsea stanget ut av FA-cupen

Nærmest scoring kom faktisk hjemmelaget da spissen Odejayi fulgte et løst tilbakespill fra Chelsea-stopper Carvalho. Keeper Cudicini feilberegnet spretten, men slapp med skrekken da ballen gikk like til side for mål etter å ha vært i beinet på Odejayi.

Stor Odejayi

Spillet bølget fram og tilbake etter hvilen, men Chelsea skapte de største målsjansene. Joe Cole og Nicolas Anelka kombinerte fint etter femti minutter, men ballen fikk en vanskelig sprett og Coles skudd gikk langt til side for mål.

Istedet var det altså Odejayi som skulle bli kampens - og sannsynligvis nattas - store spiller.

Banan-innlegget fra høyre fikk en perfekt bue og inne i feltet steg den sterke spissen Odejayi til værs. Chelsea-keeper Cudicini feilberegnet skruen og Odejayi stanget vakkert ballen inn i det tomme målet til ellevill Oakwell-jubel.

Avram Grant valgte å spare Didier Drogba og Frank Lampard i ettermiddagens kamp, og i jakten på utlikningen kastet bortelaget inn både Claudio Pizarro og Salomon Kalou.

Uten at det hjalp.

Som på Anfield forsvarte Barnsley seg heroisk og sto i mot alle forsøk fra bortelaget.

ASKELADDEN SOM VINNER HELE KONGERIKET?: Odejayi bejubles etter å ha scoret for Barnsley mot Chelsea. Foto: Nigel Roddis/Reuters
ASKELADDEN SOM VINNER HELE KONGERIKET?: Odejayi bejubles etter å ha scoret for Barnsley mot Chelsea. Foto: Nigel Roddis/Reuters Vis mer

- Dette er veldig skuffende, men vi må også gi kreditt til Barnsley. De jobbet hardt og viste stor lagånd. Slikt skjer i cupen og nå må vi se fremover mot kampene i ligaen og i Champions League, sa en skuffet Chelsea-manager Avram Grant etter kampen.

Portsmouth slo tidligere i dag ut Manchester United, mens Middlesbrough-Cardiff og Bristol Rovers-West Bromwich Albion spilles i morgen.

Alt ligger med andre ord til rette for at Barnsley-eventyret på langt nær trenger å være over.

image: Chelsea stanget ut av FA-cupen
<B>GJORT DET FØR:</B> Barnsley-spillerne jubler på Anfield etter å ha slått ut Liverpool.
<B>AVGJØRELSEN:</B> Cudicini feilberegner og Odejayi stanger inn seiersmålet på Oakwell.
<B>EKSTASE:</B> Barnsley-spillerne jubler, mens Michael Ballack fortviler etter at kampen er over.
<B>SORRY, JOE:</B> Joe Cole var kanskje Chelseas beste spiller, men misbrukte flere gode scoringsmuligheter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media