Chelsea stempler Morgan som skurk

Mikels klubb ikke nådig.

(Dagbladet.no): Chelsea har tidligere nektet å kommentere Mikel-saken, men etter dommen i går tok storklubben bladet fra munnen.

Etter domsavsigelsen i Oslo tingrett i går kommenterte Chelsea for første gang saken mot Morgan Andersen.

Og storklubben som til slutt fikk John Obi Mikel i stallen var ikke nådig.

De sier Andersens påstander i retten har skadet klubbens anseelse rundt om i verden, og er glade for at den tidligere Lyn-direktøren ble dømt.

- Gjennom denne saken har det blitt gitt vitnemål som har forsøkt å sverte Chelsea. Disse vitnemålene er nå fullstendig avkledd av rettens avgjørelse, og det faktum at Morgan Andersen er en dømt kriminell, sier Chelseas talsmann Gareth Mills til Dagbladet.

Manchester United, som satt igjen med 135 millioner kroner uten at Mikel spilte en eneste kamp for klubben, er mer forsiktige ettersom dommen ikke er rettskraftig.

- Etter det jeg har forstått er dommen anket, og i så fall vil de være upassende å kommentere dette, skriver pressetalsmann Phil Townsend i en tekstmelding til Dagbladet.no.

Andersen fortalte i rettssalen om press og tvilsom forretningspraksis fra Chelsea og deres partnere i saken.

LEVNES LITEN ÆRE AV CHELSEA: Morgan Andersen får passet sitt påskrevet av London-klubben etter onsdagens dom i Oslo Tingrett. Foto: SCANPIX
LEVNES LITEN ÆRE AV CHELSEA: Morgan Andersen får passet sitt påskrevet av London-klubben etter onsdagens dom i Oslo Tingrett. Foto: SCANPIX Vis mer

Risikerer gigantkrav

For å få Mikel spilleklar, punget London-klubben til slutt ut med 45 millioner kroner til Lyn og 135 til Manchester United.

Om dommen mot Morgan blir rettskraftig, risikerer Lyn å få et gigantkrav mot seg. Dagbladet skrev i fjor sommer at kravene i verste fall kan komme opp i 225 millioner kroner.

Regnestykket blir i så fall slik: De 45 millioner kronene Lyn fikk for overgangen inndras av staten, og Chelsea saksøker Lyn for samme beløp som de brukte på Mikel.

- Klubben trenger ikke være skyldig selv om Morgan Andersen er det, sa Lyn-direktør Erik Langerud til NTB onsdag.