Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea-stjernas forvandling: - Gjør dumme ting som ung

Ross Barkley (24) fikk sin første tatovering allerede som 14-åring. Han innrømmer at han nå ser tilbake på tatoveringene som en impulsiv og lite gjennomtenkt handling, samtidig som han har blitt mer moden på og utenfor banen.

ARR: Chelsea-spiller Ross Barkley har arr etter tatoveringen han tok som Everton-spiller, som nå er fjernet. Foto: JAVIER GARCIA/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
ARR: Chelsea-spiller Ross Barkley har arr etter tatoveringen han tok som Everton-spiller, som nå er fjernet. Foto: JAVIER GARCIA/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ross Barkley har tidvis hatt det tøft i Chelsea etter overgangen fra Everton før 2017/18-sesongen. Både på og utenfor banen.

Under tidligere Chelsea-manager Antonio Conte fikk Barkley to fattige kamper i Premier League (131 minutter) og 31 minutter i FA-cupen.

Denne sesongen har det derimot sett langt lysere ut for midtbanespilleren, som står bokført med to scoringer i løpet av åtte seriekamper (tre fra start).

Og det er ikke bare på banen Barkley har gjennomgått en tydelig forandring. Allerede som 14-åring begynte Barkley å tatovere seg, uten at det ble stilt spørsmål ved alderen hans. Og tidlig i sin Everton-karriere hadde han hele den venstre armen tatovert - en såkalt «sleeve».

- Gjør dumme ting

På armen var blant annet datoen da han fikk sin debut for de blå fra Liverpool (20. august 2011 mot Queens Park Rangers). Men gjennom flere år har han gått gjennom den store prosessen med å fjerne dem helt.

- Jeg fikk dem i ung alder og noen ganger når du er ung gjør du dumme ting uten å tenke over det, sier Barkley til engelske The Times.

- Men jeg tok dem for tidlig og opp gjennom åra følte jeg at jeg ville kvitte meg med dem, så jeg har gått gjennom den prosessen de siste åra, sier han videre.

Bilder viser at Barkley har en del arr på armen etter å ha fjernet tatoveringene. Tidligere skal han ifølge engelske medier ha skjult armen fordi han var flau over å vise fram blekket.

Et raskt søk på bildetjenesten Scanpix viser at Barkley som regel har hatt på seg en langermet skjorte under drakta når han har spilt kamp - noe som antyder at han ikke likte å vise fram det som var under.

Da Barkley kom innpå mot Manchester United i helga - og scoret et mål i 2-2-oppgjøret - viste han imidlertid fram armen, som var fri for tatoveringer.

Han utelukker heller ikke at det kan bli flere tatoveringer i framtida.

- Jeg vil ikke utelukke at jeg får flere, kanskje når jeg får barn vil jeg ha noe som har med det å gjøre, sier Barkley.

På landslaget

24-åringen har også blitt hentet inn i landslagsvarmen igjen for første gang siden mai 2016, etter å ha levert varene i Chelsea. Han forteller at de siste ti dagene har vært de beste i karrieren.

- Ja jeg vil nok mene det, sa Barkley til engelsk presse etter å ha utliknet på overtid mot José Mourinhos menn.

- Jeg har fått et par mål og noen assist og spilt bra for England. Det viser meg selv at hardt arbeid bærer frukter til slutt, sa Barkley.

Barkley mener at han er en bedre spiller nå enn tidligere, at han har blitt mer moden og at han forstår spillet bedre enn før.

Det er gode nyheter for England og Chelsea.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!