KAN BLI TVUNGET HJEM: Mohamed Salah risikerer å bli sendt til Egypt for å gjennomføre millitærtjenesten. Foto: Alastair Grant / AP / NTB Scanpix
KAN BLI TVUNGET HJEM: Mohamed Salah risikerer å bli sendt til Egypt for å gjennomføre millitærtjenesten. Foto: Alastair Grant / AP / NTB ScanpixVis mer

Chelsea-stjerne kan bli tvangssendt til Egypt i tre år

- Han er i sjokk over avgjørelsen.

(Dagbladet): I januar brukte Chelsea rundt 150 millioner kroner på å kjøpe Mohamed Salah fra sveitsiske Basel, men nå kan 22-åringens framtid i den blå drakta være i fare.

Det er egyptiske medier som melder at den lynhurtige kantspilleren risikerer å bli beordret tilbake til hjemlandet Egypt for å fullføre millitærtjenesten.

- Salah har sagt at han er i sjokk over avgjørelsen, er direktøren for det egyptiske landslaget, Ahmed Hassa, sitert på av kingfut.com.

Ekskludert Salah skal i sin tid ha startet på et egyptisk utdanningsprogram for å få lov til å forlate landet som utenlandsproff, men nå skal utdanningsministeren ha ekskludert Salah fra programmet.

Det er det som skal være grunnen til at Chelsea-spilleren nå risikerer å bli tvunget hjem, ifølge Daily Mail.

- Han har sagt at han forsøker å representere Egypt på best mulig måte. Er dette den beste responsen landet kan gi ham? spør Hassa retorisk overfor kingfut.com.

Kan bli lenge borte Daily Mail skriver samtidig at Salah ikke vil få lov til å forlate Egypt igjen før millitærtjenesten er fullført. Perioden vil angivelig vare i alt fra tolv måneder til tre år.

Et møte mellom det egyptiske fotballforbundet, landslagets trenerapparat og utdanningsministeren skal være planlagt for å forsøke å finne en løsning på problemet.

Hva Chelsea og trener José Mourinho mener om saken, er foreløpig ikke kjent.