Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea-stjernene glitret i Afrika-cupen

Elfensbenskysten og Nigeria til kvartfinale.

Didier Drogba scoret for Elfenbenskysten og John Obi Mikel for Nigeria da lagene tok seg videre til kvartfinalen i afrikamesterskapet tirsdag.

Elfenbenskysten møter Guinea og Nigeria møter hjemmehåpet Ghana i kvartfinalen.

- Elfenbenskysten og Ghana er blant favorittene, men det er fortsatt tøffe kamper igjen i kvart- og semifinalene, sa trener for Elfenbenskysten Gerard Gili etter kampen.

I Accra tok Elfenbenskysten en enkel 3-0 seier over Mali. Didier Drogba scoret allerede etter ni minutter. Det var Chelsea-spissen 32. mål på 50 landskamper for Elfenbenskysten. Marc Zoro og et sent mål av Boubacar Sanogo sikret tremålsseier. Dermed vant Elfenbenskysten gruppe B med full pott og ni poeng.

- Vi så dem mot Nigeria og visste at vi kom til å møte et bra lag. Jeg synes vi slo et lag som var godt organisert, det var kvalitetsforskjellene på enkeltspillere som avgjorde, sa Gili.

Nigeria var avhengig av kampen mellom Elfenbenskysten og Mali for å gå videre, men ivorianernes seier og Nigerias 2-0-seier mot Benin sikret tyske Berti Vogts landslag videre. Nigeria endte med fire poeng, det samme som Mali på tredjeplass, men gikk videre på bedre målforskjell.

Tidligere Lyn-spiller John Obi Mikel så ut til å bli matchvinner for Nigeria med sin heading etter 52. minutter. Men fire minutter før slutt økte Evertons Yakubu Aiyegbeni til 2-0.

(NTB)

SATTE INN DET FØRSTE: Didier Drogba trengte bare ni minutter på å sende i Elfenbenskysten i ledelsen mot Mali, en kamp de til slutt vant 3-0. Foto: AP
SATTE INN DET FØRSTE: Didier Drogba trengte bare ni minutter på å sende i Elfenbenskysten i ledelsen mot Mali, en kamp de til slutt vant 3-0. Foto: AP Vis mer
<B>PÅ SCORINGSLISTA:</B> John Obi Mikel scoret det forløsende 1-0-målet for Nigeria.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media