Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea-stjernene skal jobbe for Koss

- Er veldig stor Chelsea-fan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Som internasjonal leder for den humanitære organisasjonen «Right To Play» har Johann Olav Koss vervet 300 idrettsprofiler som ambassadører.

Nå har han også klart å få med seg Chelsea på laget. London-klubben har inngått en seksårsavtale med «Right To Play», som sikrer organisasjonen minst 20 millioner kroner gjennom diverse innsamlinger og arrangementer.

- Dette er kjempeartig og veldig spennende. Det er uten tvil et kupp for oss, sier Koss til Dagbladet.no.

Stor Chelsea-fan

Nordmannen tok kontakt med klubben for et snaut år siden, og fikk altså napp til slutt.

Han kan nå føye til fire Chelsea-stjerner blant sine ambassadører: Frank Lampard, Michael Essien, Joe Cole, Salomon Kalou.

- Jeg har ikke møtt spillerne ennå. Men det er klart det blir fantastisk å få en mann som Essien, som er fra Ghana, til å jobbe for oss i Afrika. Han er jo enorm der nede, sier Koss.

Avtalen med Chelsea innebærer langt mer enn bare tilgang på spillerne - blant annet fri bruk av logoen, gratis utstyr, adgang til stadion og mulighet til å lodde bort kampbilletter.

SKAL JOBBE FOR KOSS: Frank Lampard og Michael Essien er to av stjernene som blir ambassadører for den humanitære organisasjonen «Right To Play», som Johann Olav Koss er internasjonal leder for. Foto: EPA
SKAL JOBBE FOR KOSS: Frank Lampard og Michael Essien er to av stjernene som blir ambassadører for den humanitære organisasjonen «Right To Play», som Johann Olav Koss er internasjonal leder for. Foto: EPA Vis mer

- Vi kommer til å samarbeide om å få inn innsamlede midler her i London. 29. mai blir det fotballskole på Stamford Bridge med stjernene til stede, og når de skal annonsere årets spiller til våren, vil det bli middag med innsamling.

- Så nå er du blitt Chelsea-frelst?

- Jeg er blitt veldig fotballfan, og veldig stor Chelsea-fan, forsikrer Koss, selv om han strever litt med hvordan man uttaler Lampard.

Taler sammen med Mourinho

Chelsea blir av mange sett på som et kjøpelag - men ifølge Koss gikk 2,8 prosent av klubbens totalte omsetning i 2006 til veldedige formål.

I ettermiddag vil han tale for de folkevalgte i Underhuset i London, sammen med Peter Kenyon, José Mourinho og Joe Cole. Koss vil presentere «Right To Play», mens de andre vil snakke om klubbens «ansvarsfulle sosiale arbeid».

- Jeg skal jo stå sammen med Mourinho, så jeg får håpe de ikke sparker ham, humrer Koss.

- Har du nevnt det for Abramovitsj kanskje?

image: Chelsea-stjernene skal jobbe for Koss

- Jeg har ikke møtt ham heller ennå, sier Koss - som faktisk sammenligner Chelsea med Vålerenga.

- Chelsea har jo kjempelang historie i London, de er litt arbeidernes klubb, i hvert fall var de det før. Omtrent som VIF har vært det i Oslo, mener han.

Dekker stort område

Ifølge Koss var det ikke vanskelig å selge inn grunnverdiene til «Right To Play» til Chelsea-direktør Peter Kenyon. Organisjonen, som har et årlig budsjett på ca. 120 millioner kroner, arbeider i 22 land i Afrika, Asia og Midt-Østen. Det er en utøverdrevet organisasjon som bruker lek og idrett for å bedre levevilkårene for barn og unge i vanskeligstile områder.

- Vi fant ut at vi har felles målsettinger, interesser og verdier. Er det ikke artig, da? spør Koss.

<B>BLE OVERTALT:</B> For 10 måneder siden tok Koss kontakt med Chelsea-direktør Peter Kenyoen, og nå har klubben inngått en seksårsavtale med Right To Play, verdt 20 millioner kroner.
<B>CHELSEA-FAN:</B> Johann Olav Koss innrømmer at han ikke har vært noen fotballentusiast, men sier at han nå er blitt en stor fan av Chelsea.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!