Guro Reiten er jaktet av flere toppklubber i Europa

Chelsea-stjernene tar imot Reiten med åpne armer

Det norske landslaget har allerede to spillere i den engelske storklubben Chelsea. Det mener Guro Reiten er et pluss.

CHELSEA-AKTUELL: Storscorer og Lillestrøm-stjerne Guro Reiten linkes til større klubber og ligaer. Maria Thorirsdottir og Maren Mjelde, som begge spilleer for Chelsea, ønsker landslagskollgaen hjertelig velkommen til London. Reporter/video: Daniel Nerli Gussiås / Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet. Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Guro Reiten har herjet i den norske Toppserien for LSK Kvinner i flere sesonger, og ligger an til å bli både seriemester og toppscorer, også i år.

Det gjør at hun naturlig nok er svært ettertraktet for storklubbene ute i Europa, og en av klubbene som har meldt sin interesse er Chelsea.

Der spiller landslagslagvenninnene Maria Thorisdottir og Maren Mjelde fra før. Det kan være med og tippe et eventuelt klubbvalg over til blåtrøyene fra London.

Overfor Dagbladet bekrefter Reiten at det er stor interesse fra utlandet, deriblant fra den engelske storklubben

- Det er flere klubber som har vært inne og hørt, og ja, Chelsea er en av dem.

- Vi får se hva som skjer, legger hun til, noe kryptisk.

- Se et utvidet videointervju med Lillestrøm-spilleren øverst i saken!

- Ønsker henne velkommen

De to nordmennene i Chelsea legger ikke skjul på at de gjerne ser Reiten ikle seg den blå drakta.

- Hun er en god spiller. Men jeg vet at treneren vår er veldig fornøyd med den troppen hun har nå og jeg vet egentlig ikke om det er noen spillere som skal forsvinne. Det er en stor tropp, så vi får se hva som skjer, sier Maria Thorisdottir til Dagbladet etter torsdagens landslagstrening på Ullevaal.

- Er Guro Reiten en spiller du kunne tenke deg å se i Chelsea?

- Absolutt, Guro er en god spiller og Chelsea er en bra klubb. Om det er det hun ønsker så ønsker jeg henne velkommen.

Men Thorisdottir understreker at hun ikke nødvendigvis kommer til å prøve å overtale landslagskollegaen om å komme til den engelske hovedstaden.

- Hun må kjenne på det selv, om hun ønsker å gå ut i det hele tatt og om hun kjenner seg klar, Chelsea er selvfølgelig en bra klubb, så spørs det om det passer henne og om klubben spiller som hun ønsker.

Overtaling er derimot noe lagvenninnen Maren Mjelde er klar for. Selv har hun bare lovord å komme med om klubben.

- Det er en ufattelig bra klubb, og jeg gjorde det riktige valget da jeg valgte Chelsea. Om det blir sånn at hun kommer så er hun velkommen. Det viktigste er at det må kjennes rett. Men om det står mellom to klubber, kommer jeg nok til å prøve å overtale henne til å velge Chelsea, sier Mjelde og ler, før hun fortsetter:

- Jeg og Maria er snille av oss, så om hun skulle velge klubb ut ifra personer som er der, så tror jeg hadde valgt å komme til oss. En norsk trio i London hadde ikke vært feil, sier hun til Dagbladet.

- Stor forskjell fra Norge

Om det blir Chelsea eller ikke, er Mjelde uansett sikker på at Reiten er klar for å ta steget ut til en større liga enn den norske. Samtidig mener hun jenta fra Sunndalsøra må være forberedt på at det ikke er enkelt å faktisk gjøre det.

- Jo da, men vi ser at nivået i Norge er veldig annerledes enn i utlandet. Det er stor forskjell, veldig stor forskjell, sier Mjelde, og peker på at den store forskjellen først og fremst ligger i tempoet og ferdighetene.

- I England er det veldig tøft, det er en fysisk tøff liga. Jeg tenker at hvis du føler deg klar så er alt mulig, men det er klart det er en veldig stor overgang.

- Bra valg med tanke på relasjoner

Landslagssjef Martin Sjögren er også sikker på at Chelsea vil være en fin klubb for Reiten.

- Vi har to andre norske der, så det er klart at det er et miljø som vil kunne gi henne en viss trygghet. Chelsea er også en av de beste klubbene i England, som også har gått ut og sagt at de satser tungt på kvinnefotballen, sier Sjögren til Dagbladet.

Landslagssjefen legger ikke skjul på at det hadde vært gledelig å se tre nordmenn sammen i en utenlandsk klubb, også med tanke på relasjoner når det skal spilles med flagget på brystet.

- Det er selvsagt en fordel. Det er mange spillere som spiller i samme klubb her i Norge, og det er klart at det også er med å styrke oss som lag at spillerne kjenner hverandre så godt som mulig, sier svensken.