TRAFF IGJEN: Frank Lampard hadde misbrukt sine to siste straffespark, men mot Manchester City gikk Chelsea-veteranen for kraft og høyde. Det var en vinneroppskrift.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alastair Grant
TRAFF IGJEN: Frank Lampard hadde misbrukt sine to siste straffespark, men mot Manchester City gikk Chelsea-veteranen for kraft og høyde. Det var en vinneroppskrift.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alastair GrantVis mer

Chelsea stoppet Citys seiersmarsj

Lampard kom inn og straffet serielederen.

(Dagbladet): Chelsea - Manchester City 2-1.

Det brutale møtet med Champions League-fotballen til tross: Manchester City hadde nesten glemt hva det ville si å tape fotballkamper på engelsk gress.

Siden Everton vant 2-1 på Goodison Park 7. mai, hadde de engelske serielederene gått 17 ligakamper uten nederlag. 15 av dem hadde endt med seier - de fleste av dem på svært så overbevisende vis også.

På en kveld hvor de kunne de i praksis kvittet seg med en av sine argeste gullrivaler mens det ennå gjenstår uåpnede luker i adventskalenderen. Chelsea hadde nemlig kniven på strupen der de gikk inn i den 15. serierunden ti poeng bak førsteplassen.

Slik skulle det ikke gå, og den overstrømmende gleden vertene feiret å ha snudd 0-1 til 2-1 mot serielederen tar Roberto Mancini til inntekt for at City hører hjemme i det edleste selskap.

- Chelsea-spillerne var veldig lykkelige etter å ha slått oss. Det viser at vi er et topplag i øyeblikket og at alle lag vil slå oss. Det er viktig for oss, sier Mancini til Sky Sports.

- Vi var nødt til å vinne for å henge med i tittelkampen. Ti poeng er ei stor luke, og heldigvis klarte vi å redusere den, sier innbytter og matchvinner Frank Lampard.

Krydder fra Balotelli Det var kanskje en slik oppgave som skulle til for å tenne André Villas-Boas' garvede mannskap, men det begynte på verst tenkelig vis mot et Manchester City-lag som var bare Micah Richards unna å mønstre samme mannskap som maltrakterte Manchester United på Old Trafford i oktober.

Det inkluderte Mario Balotelli, som i likhet med før byderbyet, hadde rotet seg borti utenomsportslig trøbbel i dagene og timene før match. Denne gangen hadde den eksentriske italieneren forbrutt seg mot reglementet om utetider da han bestemte seg for et nattlig besøk på indisk restaurant for en porsjon curry.

CURRY-OPPLADNING: Mario Balotelli bestemte seg for å lade opp til Chelsea-kampen med et nattlig curry-måltid. Det så ikke ut til å ha gått utover dagsformen, for italieneren scoret allerede etter halvannet minutt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth
CURRY-OPPLADNING: Mario Balotelli bestemte seg for å lade opp til Chelsea-kampen med et nattlig curry-måltid. Det så ikke ut til å ha gått utover dagsformen, for italieneren scoret allerede etter halvannet minutt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

Men som i 6-1 seieren mot naboen, hadde Balotelli samlet tankene da han entret Stamford Bridge, og trengte bare halvannet minutt før han straffet det som har vært et rufsete Chelsea-forsvar så langt i høst.

21-åringen la seg mellom John Terry og Branislav Ivanovic og ventet tålmodig på riktig side til Sergio Agüero var klar til å sende ballen inn bak midtstopperne. Pasning og bevegelse var i perfekt harmoni og dermed kunne Balotelli nærmest spasere gjestene i ledelsen.

Snytt for straffe? Chelsea fikk seg en alvorlig vekker, og framsto direkte rystet i åpningskvarteret, mens City dengte løs på vertene i åpningskvarteret på en måte et bortskjemt Stamford Bridge-publikum sjelden har sett maken til.

Kanskje kunne kampen vært avgjort om dommer Mark Clattenburg hadde vurdert situasjonen mellom David Silva og José Bosingwa annerledes.

Det så nemlig ut til å være kontakt mellom spanjolen og portugiseren. I så fall hadde City grunn til å føle seg snytt for et straffespark som kunne vært nådestøtet.

Kjempet seg tilbake I stedet gjorde Chelsea noen sårt tiltrengte justeringer, kjempet seg inn i kampen og fikk en utligning drøyt ti minutter før pause da John Terry fant Daniel Sturridge med en strøken crosser.

Det tidligere City-produktet grunnlurte Gaël Clichy og fant Raul Meireles i midten, som enkelt styrte ballen i åpent mål.

Etter en eksplosiv omgang ble det stillingskrig og nerve etter hvilen, med hvor det haglet med seine taklinger og florerte av gule kort. Det gikk hardest utover City som mistet Clichy med to gule med mer enn en halvtime igjen på kampuret.

Kom inn og avgjorde Roberto Mancini kunne leve godt med et uavgjortresultat, og tok konsekvensene av det ved å ta av Sergio Agüero og David Silva til fordel for Nigel De Jong og Kolo Touré.

Men Chelsea var tålmodige og kvernet på, og André Villas-Boas gjorde det motsatte av sin kollega på den bortebenken ved å pøse på med offensive fibere.

Frank Lampard var benket etter en trist forestilling som inkluderte en straffebom mot Newcastle sist. Da Daniel Sturridge skjøt ballen opp i hendene på Joleon Lescott og Clattenburg dømte straffe, ville en revansjelysten Lampard ta skuddansvar.

KJEMPET SEG TILBAKE: Raul Meireles utlignet etter nydelig forarbeid fra Daniel Sturridge.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRK
KJEMPET SEG TILBAKE: Raul Meireles utlignet etter nydelig forarbeid fra Daniel Sturridge.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

Det viste han seg verdig da han hamret ballen iskaldt midt i mål, og ble dermed den første som kan kalle seg matchvinner mot Chelsea denne sesongen.

- Jeg ønsker å spille, og jeg er på mitt beste når jeg spiller, men nå er jeg 33 og er inn og ut av laget. Det forstår jeg, men jeg vil spille jevnlig, for jeg vet at jeg fortsatt har mye å gi. Jeg har 18 måneder igjen (av kontrakten), og jeg akter å bli ut tida, og jeg kommer til å yte mitt beste, sier Lampard til Sky Sports på en kveld da spenningen kom tilbake for fullt i Premier League.

Chelsea klatret til tredjeplass og er nå sju poeng bak serielederen. Samtidig ga de en håndsrekning til både Manchester United og Arsenal som begge vant i helgen. United er nå bare to poeng bak byrivalen, mens Arsenal har ni poeng opp til førsteplass. I samme beite er også Tottenham, som kan krype opp i ryggen om de vinner hengekampen fra første serierunde mot Everton.

FIKK DET TØFT: Mark Clattenburg så seg etterhvert nødt til å dele ut mange gule kort. I Gaël Clichys tilfelle ble det to, og dermed måtte City fullføre med ti mann den siste halvtimen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez
FIKK DET TØFT: Mark Clattenburg så seg etterhvert nødt til å dele ut mange gule kort. I Gaël Clichys tilfelle ble det to, og dermed måtte City fullføre med ti mann den siste halvtimen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez Vis mer