FERDIGSCORET: Nicolas Anelka kunne bare treffe ballen med pannebrasken på Didier Drogbas perfekte innlegg. Målet like før pause var nok til å sikre tre poeng mot Bolton. Foto: AP Photo/Sang Tan
FERDIGSCORET: Nicolas Anelka kunne bare treffe ballen med pannebrasken på Didier Drogbas perfekte innlegg. Målet like før pause var nok til å sikre tre poeng mot Bolton. Foto: AP Photo/Sang TanVis mer

Chelsea stormer mot seriegull

Anelka stanget inn luke på fire poeng.

||| Chelsea - Bolton 1-0

(Dagbladet): Bare de mest optimistiske blant supporterne til Arsenal og Manchester United våget å tro oppriktig på at Bolton kunne gi dem en håndsrekning på Stamford Bridge.

Og selv om fotball er en uforutsigbar sport og den inneværende sesongen har vist at alle kan slå alle, var ikke dette dagen da underdogen yppet seg mot overmakten.

Uten å imponere voldsomt cruiset Chelsea til en oppskriftsmessig 1-0-seier, som sender dem fire poeng foran Manchester United og seks poeng foran Arsenal (med én kamp mindre spilt, journ.anm).

Med bare fire runder igjen hjelper det neppe uansett hvor mange mindgames sir Alex Ferguson har i ermet: Chelsea har festet et jerngrep om gullet og må snuble minst to ganger om det skal bli spenning. 

Drogba med ferdigscoret
I kveld tok det nesten en hel omgang før Nicolas Anelka stanget inn Chelsea-ledelse:

Didier Drogba viste på ny at han ikke bare er en førsteklasses målscorer, men også en servitør, og innlegget med venstrebeinet var så følsomt og ferdigscoret som det får blitt.

Anelka kunne bare treffe ballen med pannebrasken fra en meters hold, og Jussi Jääskeläinen var sjanseløs.

FÅR SIN REVANSJ?: John Terry har hatt mange nedturer både på fotballbanen og privat de siste årene. Nå holder Chelsea stø kurs mot seier både i ligaen og FA-cupen. Foto: REUTERS/Toby Melville
FÅR SIN REVANSJ?: John Terry har hatt mange nedturer både på fotballbanen og privat de siste årene. Nå holder Chelsea stø kurs mot seier både i ligaen og FA-cupen. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer

Så mange flere sjanser skapte ikke Chelsea før pause, bortsett fra da Jääskeläinen bokset et halvslapt Drogba-frispark rett i kroppen på Salomon Kalou. Bolton-keeperen slapp med skrekken og ballen trillet like utenfor.

Bolton hadde på sin side et par halvsjanser, som da Matthew Taylor skjøt fra nesten død vinkel etter at Petr Cech misset på et innlegg, men John Terry & co har hatt atskillig travlere kvelder på jobben.
 
Etter pause skrudde Chelsea opp tempoet et hakk og Bolton hadde tidvis mer enn nok med å forsvare seg.

Store Chelsea-sjanser
Salomon Kalou bommet alene med keeper, Frank Lampard skjøt klokkereint i stanga og Joe Cole bommet på ballen da han bare kunne trille den i mål.

Men selv om vertene hadde det meste kunne det med litt uflaks gått galt: John Terry så ut til å stoppe et Bolton-innlegg med øvre delen av armen innenfor straffefeltet, men linjemannen markerte tydelig for dommeren at Chelsea-kapteinen bare brukte brystkassa.

I sluttminuttene kastet Bolton-manager Owen Coyle inn to offensive spillere i Klasnic og Elmander i jakten på ett poeng, og begge markerte seg med hver sin småfarlighet.

Virkelig farlig ble det likevel aldri foran Petr Cech, og Chelsea har tatt et stort steg mot sitt første ligamesterskap siden 2006.