Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea-supportere knivstukket i Istanbul, der to Leeds-fans ble drept

Politiet før kveldens storkamp: - Ikke trygt.

I BRÅK: En mengde Chelsea-supportere befinner seg i Istanbul for å se kveldens kamp mot Galatasaray. I går barket grupperingene sammen, og det fryktes nye sammenstøt. Foto: Drew Hallowell/Getty Images/AFP
I BRÅK: En mengde Chelsea-supportere befinner seg i Istanbul for å se kveldens kamp mot Galatasaray. I går barket grupperingene sammen, og det fryktes nye sammenstøt. Foto: Drew Hallowell/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kveldens mesterligamøte mellom Galatasaray og Chelsea har blitt overskygget av nye, stygge, utenomsportslige hendelser. For i går kveld skjedde det igjen: Engelske og tyrkiske supportere barket sammen i blodige masseslagsmål i Istanbul.

To Chelsea-tilhengere skal ha blitt knivstukket i sammenstøtet. Skadene skal heldigvis ikke være alvorlige.

Uprovosert vold Nyheten fra Tyrkia er en vond påminnelse om den tragiske april-dagen i 2000 da Leeds-tilhengerne Kevin Speight og Christopher Laffeuse ble knivstukket til døde av Galatasaray-sympatisører før en fotballkamp mellom lagene.

Gårsdagens drama skal ha utspilt seg i det samme området. Til avisa Daily Mail forteller 22 år gamle Seb Owens at Chelsea-supporterne bare var på leit etter et brunt vannhull.

- Vi var på vei nedover hovedgaten og så etter en pub, da en stor gruppe av dem angrep oss med flasker og kniver. Vi var nødt til å spre oss for å komme unna, så jeg vet ikke hvor mange som ble skadet, sier Owens.

Frykter kveldens kamp Et 57 år gammelt, engelsk øyenvitne var også blant de angrepne.

- Det var rundt 30 av dem som angrep ti av oss i hovedgaten på Taksim-plassen, sier Chelsea-supporteren som ønsker å være anonym til Daily Mail.

Konsekvensene ble altså to Chelsea-supportere med stikkskader. Nå frykter den godt voksne herremannen for sikkerheten før, under og etter kveldens 8-delsfinale mellom José Mourinho og Roberto Mancinis respektive mannskap.

- Jeg tror denne kvelden blir verre, sier han.

- Ikke trygt Hendelsen var en av to rapporterte konfrontasjoner mellom støttegrupperingene til Chelsea og Galatasaray fra Istanbul i går.

I forkant av Tyrkia-besøket kom Chelsea med klare oppfordringer til egne supportere om å ta forholdsregler. Budskapet gjentar London-klubben på sine egne hjemmesider i dag, og spesielt understrekes det at ingen bør benytte seg av T-bane-tilbudet.

- Politiet har kommet med råd: Det er ikke trygt for Chelsea-supportere å bruke undergrunnen til og fra stadionen på kampdag. Vi anbefaler sterkt å bruke busstilbudet som vil bli satt opp for besøkende fans, skriver klubben.

Hele Norges coronakart