Chelsea suverene på Highbury

Arsenal uheldige, udyktige - og ute av toppkampen.

(Dagbladet.no): Arsenal - Chelsea 0-2. Hele fotball-England håpet på Arsenal-seier og fortsatt spenning i Premier League, og til og med Alex Ferguson hadde ifølge ryktene ikledd seg en vinrød drakt med O2 på i kveld.

Arsenal-manager Arsene Wenger har i engelske medier sagt seg enig i at fysisk fotball med mange dueller er den riktige måten å spille mot Arsenal på.

Det så ut som om Chelsea-spillerne hadde lest aviser i bussen på vei til Highbury.

Dommerne i fokus

De første minuttene var helblå. Arsenal slet med å komme seg over midten på sin egen hjemmebane de første 5-10 minuttene, og Chelsea la et sterkt press mot hjemmelagets mål.

Sol Campbell og Jens Lehmann hamlet opp med Drogba på vei igjennom etter ti minutter.

Chelsea-fansen ville ha straffe da Lehmann dro Drogba i armen, men dommer Rob Styles ristet på hodet.

Gradvis kjempet Arsenal seg tilbake i kampen, og det var de som utover i omgangen skapte de største sjansene.

RULLET CHELSEAS VEI: Arjen Robben sendte ballen forbi både Lehmann og Campbell, og sørget for 1-0 til Chelsea via stolpen. Foto: REUTERS/SCANPIX
RULLET CHELSEAS VEI: Arjen Robben sendte ballen forbi både Lehmann og Campbell, og sørget for 1-0 til Chelsea via stolpen. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Thierry Henry traff stolpen med et lurt skudd i steget, en glitrende framvisning av balanse og kroppskontroll av franskmannen som egenhendig driblet seg gjennom det som var av blå forsvarere.

Etter 20 minutter satte Robin van Persie ballen i Chelsea-målet, men linjemannen var oppe med flagget og annullerte.

I sakte film kunne man se at nederlenderen var onside. Assistentdommeren vinket på Thierry Henry som sto i offside, men ikke var med i spillet i nevneverdig grad.

Kvarteret senere markerte Michael Essien seg med negativt fortegn. Chelseas midtbaneterrier satte en bevisst og stygg albue i brystet på Lauren, og pådro seg et fullt fortjent gult kort.

Robben en stadig trussel

Kampen jevnet seg ut i press og muligheter etterhvert som den første omgangen rullet avgårde, Chelsea med Arjen Robben som bakromsansvarlig i front, var farlige på kontringer i periodene hvor Arsenal presset.

Thierry Henry var opplagt og positiv for The Gunners\' del, men sju minutter før pause fant Chelsea-angriperne svakheter bak hos Arsene Wengers menn.

Robben lurte Arsenals stadig mindre legendariske offsidefelle etter 38 minutter, og nederlenderen satte ballen iskaldt via stolpen og inn alene med Lehmann.

Reprisene viser at det var riktig av mannen på linja å holde flagget i ro ved høyre lår.

Første omgang var jevn og intens, og tilskuerne på Highbury satt ytterst på setene sine og lagde stemning en toppkamp verdig.

Nær ved å bli utvist

Etter pause fikk vi se en periode som var litt mer sjansefattig enn åpningen av kampen, men Essien markerte seg igjen med å sparke ned van Persie.

Arsenal-fansen ropte på utvisning, men et andre gult kort ville vært strengt idømt.

En time ut i kampen spurtet Robben igjen forbi Senderos, og havnet i samme posisjon som ved scoringen. Målscoreren la denne gangen ballen tilbake i feltet igjen, men Arsenal-forsvaret fikk ryddet unna.

Ingen av lagene klarte å etablere noe klart overtak, men det var Arsene Wenger som trippet mest utålmodig på trenersida av banen.

De to aldrende storhetene Bergkamp og Pires kom inn for Arsenal, men det hjalp ikke stort når høyresiden i forsvarslinja var i det gavmilde hjørnet etter at 72 minutter var spilt.

Lauren valgte merkelig nok å ta med ballen mot eget mål i en duell med Joe Cole.

Cole snappet ballen, og med venstrebeinet fikk han tredd ballen forbi Campbell og Lehmann, igjen via stolpen og i mål. 2-0 med atten minutter igjen, og kampen var avgjort.

Umulige å score på i andre omgang

Minutter senere traff Cole igjen på halvspretten, men Lehmann fikk slått skuddet i stolpen og ut.

Chelsea har ikke sluppet inn ett eneste mål etter pause i ligakampene denne sesongen, og gjorde det heller ikke i dag.

Et tidvis uheldig, men først og fremst udyktig Arsenal-lag synes ute av medaljekampen med sesongens første hjemmetap. Mesterlige Chelsea utnyttet de mulighetene de fikk, og befestet tabelltoppen med 2-0 og tre poeng på Highbury.

De poengene kom enklere enn de fleste hadde trodd på forhånd.


Blir Chelsea umulige å ta igjen også denne sesongen? Si din mening!

OMSTRIDT: Chelseas Michael Essien kunne fort ha blitt utvist etter blant annet en stygg albue i brystet på Lauren.