Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea-talentet vil aldri glemme Mourinhos første ord til ham

Robert Kenedy spiller for mer enn Coca-Cola nå.

DRØMMER OM FAST PLASS: Chelseas Robert Kenedy (20) har fått en del spilletid i Chelsea etter overgangen fra Fluminense. Han håper det er begynnelsen på noe stort. Foto: Nigel French/PA Wire/NTB Scanpix
DRØMMER OM FAST PLASS: Chelseas Robert Kenedy (20) har fått en del spilletid i Chelsea etter overgangen fra Fluminense. Han håper det er begynnelsen på noe stort. Foto: Nigel French/PA Wire/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Det er kanskje ikke det navnet du forventer av en brasiliansk stjerne, men Chelseas allsidige unggutt Robert Kenedy (20) er en vaskeekte «sambagutt». Robert Kenedy Nunes do Nascimento ble født i 1996 i Minas Gerais sørøst i Brasil.

Den unge gutten stjal José Mourinhos oppmerksomhet da Chelsea gjorde unna sesongoppkjøringen i Nord-Amerika i juli, før han dro på prøvespill, hvor han imponerte den tidligere Chelsea-sjefen. Kenedy imponerte da han fikk spille 45 minutter i vennskapskampen mot Barcelona, og ga inntrykk av at han også kanskje kunne være en «special one».

Chelsea betalte en ukjent sum for Kenedy i august, og det er ikke noe som tyder på at noen på Stamford Bridge angrer på det kjøpet.

- Jeg glemmer aldri min første dag i Chelsea. José Mourinho kikket på meg og sa: «La oss se om du virkelig er god, gutt», sier Kenedy til FourFourTwo.

Rett inn i troppen Den portugisiske manageren skal tilsynelatende ha vært overbevist om at hans nye elev kunne være en del av førstelaget, uten å bli sendt ut på lån først.

- Jeg visste på forhånd at unggutter i Chelsea normalt går ut på lån i noen sesonger, innrømmer Kenedy.

- Det er kanskje bra for noen spillere, men jeg ønsket virkelig å bli værende fra starten. Heldigvis fikk jeg vise hva jeg kan, og overbeviste dem om at jeg fortjente en plass i troppen, sier Kenedy.

I sin første sesong i England har søramerikaneren gjort et godt inntrykk så langt. Han har ikke spilt seg til en fast plass på laget ennå, men Kenedy har absolutt vist potensial og allsidighet siden han debuterte august i fjor.

Den venstrebeinte angriperen hevder han trives på begge flankene, i en mer sentral rolle på topp eller til og med som venstreback, en posisjon han har spilt under Guus Hiddink.

ALLSIDIG: Kenedy har ikke noe imot å spille vingback dersom Guus Hiddink ønsker det. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
ALLSIDIG: Kenedy har ikke noe imot å spille vingback dersom Guus Hiddink ønsker det. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er fornøyd med mitt spill så langt i England. Jeg mener, det er min første sesong i Premier League og det er ikke enkelt å tilpasse seg til den beste fotballen i verden. Men jeg er klar over at jeg har mye å forbedre og jeg vil være bedre neste sesong, forklarer han.

- Jeg vil spille. Jeg bryr meg egentlig ikke om jeg spiller vingback eller spiss. Så lenge jeg er på banen med en Chelsea-trøye er jeg stolt og glad for å få en ny mulighet.

Utdannet på gata Han er fortsatt bare 20 år gammel, og Kenedy ble profesjonell fotballspiller i brasilianske Fluminense som 17-åring. Han var en del av ungdomsavdelingen hvor spillere som PSG's Thiago Silva, Real Madrids Marcelo og Da Silva-tvillingene Fabio og Rafael først dukket opp.

Det var likevel ikke hans første skritt i fotballkarrieren. Drømmen om å leve av fotball gjorde at han flyttet fra fødebyen Santa Rita do Sapucai som åtteåring.

Kenedy reiste til Rio de Janeiro, hvor han spilte for Friburguense og Vasco, før han dro til Fluminense i 2013 - i det som omtales som Brasils «strålende by». Men når det gjelder minner fra hjemlandet, er det gatefotballen han husker best fra tiden som ung gutt.

Det var her han utviklet sin hurtighet og evne til å terrorisere forsvarsspillere. Det er iallfall det hovedpersonen selv sier.

- Jeg spilte mye gatefotball da jeg vokste opp i Brasil. Du vil ikke tro det hvis jeg forteller deg hvordan beina mine så ut etter en skikkelig kamp i gatene i Santa Rita!

- Jeg er en rask og dyktig fotballspiller i dag. Det er på grunn av alt jeg lærte på gata, sier Kenedy.

I løpet av de solrike dagene i Brasil drømte han ikke om å vinne trofeer. Stoltheten over å vinne og det å unngå å bli tørst etter kamper var alt han kunne be om.

OPDDAGET: Det var José Mourinho som hentet Kenedy til Stamford Bridge. Foto:
Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix
OPDDAGET: Det var José Mourinho som hentet Kenedy til Stamford Bridge. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer

- Vi spilte om en Coca-Cola i de dagene. Vinneren fikk ei flaske cola. Hvis du tapte måtte du betale for colaen. Ei flaske cola var noe vi hadde råd til på den tiden og det gjorde at ting ble litt seriøst.

- Når jeg sier seriøs, så mener jeg virkelig seriøs, skjønner du? Det var som å spille vårt eget VM, ingenting var mer viktig enn å vinne de kampene mot mine venner. Jeg har drukket mye mer cola enn mine venner opp gjennom, sier han med et smil.

Selv om Kenedy trives både på og utenfor banen i England, ser han også fram til å ha noen fridager med sine gamle venner i Brasil.

- Jeg trives veldig godt i London. Været er ganske annerledes enn jeg er vant til, selvfølgelig, men det er ikke noe problem for meg. Det vanskeligste så langt er språket. Jeg forsøker å forbedre engelsken min, slik at jeg kan kommunisere lettere med alle her i England.

- Men ja, jeg teller dagene til jeg kan dra tilbake til Brasil på ferie og kjøpe cola til mine gamle venner, sier Kenedy.

Chelseas standard The Blues betaler for deres svake sesongstart med en melankolsk avslutning. PSG og Everton sørget begge for at Guus Hiddinks håp om å unngå en troféløs sesong endte i grus.

Men selv om ting har vært tungt for Chelsea-fans, kan situasjonen vise seg å være positivt for Kenedy. Det er vanskelig å forestille seg at 20-åringen ville fått like mange muligheter forrige sesong, da alt gikk mye bedre på Stamford Bridge.

Kenedy er nå fokusert på å spille seg til en fast plass på laget.

- Det er drømmen min å bli fast på Chelsea. Jeg er veldig sulten of stolt over å spille for en av de største klubbene i verden. Det er opp til meg å gjøre et godt inntrykk her og jeg jobber hardt for å oppnå det så tidlig som mulig.

CHAMPIONS LEAGUE-FOTBALL: Kenedy har også fått spilletid i Champions League. Her hilser han på tidligere Chelsea-spiller David Luzi. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
CHAMPIONS LEAGUE-FOTBALL: Kenedy har også fått spilletid i Champions League. Her hilser han på tidligere Chelsea-spiller David Luzi. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Kenedy er sikker på at The Blues er tilbake på riktig spor etter den katastrofale sesongstarten. Til tross for lagets svake resultater og opptredener denne sesongen, mener den brasilianske unggutten at Chelsea ikke trenger å gjøre store forandringer i troppen.

Mannen med nummer 16 på ryggen benekter også spekulasjoner om at Chelsea-spillere skal ha vært urolige på Stamford Bridge, og spår en lysere framtid for laget sitt.

- Troppen har alltid vært samlet for å kjempe for Chelsea. Vi står sammen, noe som er grunnen til at vi avslutter sesongen bedre enn vår trege start. Men vi vet selvfølgelig at vi må gjøre det bedre neste sesong. Vi har hatt en vanskelig sesong - ingen ventet disse negative resultatene fra oss.

- Men hvis du ser på andre halvdel av sesongen, vil du se at vi har forbedret oss mye. Spillerne står sammen for å gjøre ting bedre for klubben. Jeg er sikker på at Chelsea vil vinne trofeer neste år.

FØRSTE MÅL: 20-åringen scoret sitt første mål for Chelsea mot Norwich. Her feirer han med Bertrand Traore (t.h.). Foto: Reuters / Peter Cziborra/NTB Scanpix
FØRSTE MÅL: 20-åringen scoret sitt første mål for Chelsea mot Norwich. Her feirer han med Bertrand Traore (t.h.). Foto: Reuters / Peter Cziborra/NTB Scanpix Vis mer