Chelsea taper «aldri» hjemme

Gjespet seg til seier over Sunderland.

(Dagbladet.no): Chelsea - Sunderland 2-0.

Chelsea tok en seier helt etter oppskriften hjemme mot Sunderland, i en kamp som ellers ikke gjorde mye for å myke opp det etter hvert kjente steinansiktet til manager Avram Grant.

– Vi dominerte kampen, men klarte ikke å avgjøre den så tidlig som vi ønsket. Det var ikke lett å spille mot Sunderland. De forsvarte seg lurt med mange menn, sa Grant selv etter kampen.

Chelsea har nå nesten fire år uten hjemmetap, og virker helt utilnærmelige på eget gress.

Tre enkle poeng også i dag, poeng som behøves for å holde følge med Arsenal og Manchester United i toppen av Premier League.

Sjeva ordnet det første

Hjemmefansen ropte på straffe etter kort tid av førsteomgang, men en lett Shaun Wright- Phillips var nok allerede i ubalanse da han ble skumpet overende av en Sunderland-forsvarer inne i sekstenmeteren.

Chelsea presset Sunderland tilbake fra start, og etter 22 minutter sprakk nullen.

SPRAKK NULLEN: Andrej Sjevtsjenko stanget inn det første målet etter kort tid, på en grei dag på jobben for Chelsea-spillerne. Foto: EPA/SCANPIX
SPRAKK NULLEN: Andrej Sjevtsjenko stanget inn det første målet etter kort tid, på en grei dag på jobben for Chelsea-spillerne. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

Salomon Kalou la inn fra venstre, og Andrej Sjevtsjenko hadde ingen problemer med å heade inn 1-0 fra kloss hold på bakre stolpe.

Doblet på straffe

Grant Leadbitter oppsummerte Sunderlands sjanser i kampen med et langskudd like etter pause - høyt over mål.

Mens hjemmelaget på sin side doblet ledelsen kvarteret før slutt.

Dommer Peter Walton hadde like skarpt blikk som amerikaneren vi husker fra en kamp mellom Norge og Brasil i 1998, og var dyktig som så at Alex ble holdt i trøya inne i feltet.

Straffe, Frank Lampard, 2-0.

Snart fire år uten hjemmetap

Utover dette var det nitti minutters gjesp på Stamford Bridge, og Roy Keanes bleke gutter klarte aldri å true hjemmelaget.

Truende var imidlertid Liam Miller like før slutt, da han dyttet vekk en innpåsliten Claudio Pizarro med en hånd mot fjeset.

Dommer Walton trakk opp det røde kortet, og Sunderland avsluttet med ti mann.

Nå har ikke Chelsea tapt hjemme i ligaen siden Arsenal tok med seg tre poeng fra Stamford Bridge i februar. 2004.

UTVIST: Liam Miller pådro seg et unødvendig rødt kort like før slutt. I denne situasjonen med Joe Cole holder han seg til reglene.
OVERLEGNE: Joe Cole og de andre i blå ble aldri utfordret av Ross Wallace og Sunderland i ettermiddag.