Chelsea tapte 1,65 milliarder i fjor

Ny britisk rekord.

(Dagbladet.no): Aldri har engelsk fotball sett maken. I fjor tapte Chelsea hele 140 millioner pund, eller 1,65 milliarder kroner.

Det melder Chelseas egen nettside i dag.

Resultatet er en forverring fra året før, da klubben måtte bokføre et tap på «bare» 88 millioner pund (1 035 000 000 kroner).

Chelsea forklarer kostnadene med at seriemesterne har kjøpt seg ut av en draktavtale til en kvart milliard, og avskrevet stjernespillere.

Adrian Mutu fikk sparken i klubben, og tapet av rumeneren er oppført som 162 mill. kroner i minus. Juan Sebastien Veron ble nærmest gitt bort til Inter, det kostet klubben 105 mill.

Chelsea regner med å gå i balanse i løpet av sesongen 2009/2010.

Og klarer de ikke det, så skal nok klubbeier Roman Abramovitsj klare å holde londonlaget unna konkurs.

Den russiske oljemilliardæren har spyttet inn nærmere tre milliarder, bare til spillerkjøp. Og kassa er langt fra tom.

DYR RUMENER: Adrian Mutu er bokført som et tap på 162 mill. kroner i Chelsea-regnskapet. Nå spiller spissen fotball i Juventus. Foto: Scanpix/Reuters
DYR RUMENER: Adrian Mutu er bokført som et tap på 162 mill. kroner i Chelsea-regnskapet. Nå spiller spissen fotball i Juventus. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Chelsea-styreformann Peter Buck mener likevel klubben drives nøkternt.

- Vi passer på hver skilling. Hvis han som selger oss blyanter krever for mye, fordi dette er Roman og Chelsea, så finner vi en annen leverandør, sier Buck til The Independent i dag.

Direktør Peter Kenyon forteller på klubbsida at tapssummen lyver litt, fordi en ny sponsoravtale ikke er ført inn i regnskapet som ble avsluttet forrige sommer.

- Med fortsatt suksess på banen, som fører til vekst i supportere, medlemskap og inntekter, er vi sikre på at vi når våre mål, sier Kenyon.

• Din kommentar: Når tror du Chelsea går i overskudd?