Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Chelsea tar gullet

LONDON (Dagbladet): Newcastle- Arsenal 1- 1. Med to poeng tapt i forhold til tetduoen Manchester United og Chelsea, så Arsenal-manager Arsene Wenger balløya i hvitøyet. Og sa: - Nå er det fordel Chelsea. Jeg tror nemlig United vil brenne kruttet sitt i Mesterligaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsene Wenger er en av få som tror at 75 poeng er nok til å vinne Premier League. I hans regnestykke betyr det at Solskjær og kompani bare er seks seire unna pokalen. Men det tror ikke den franske Highbury-sjefen et dugg på. Og setter derfor denne ukas innsats på naboene i London.

- Min vurdering her og nå er at Chelsea tar det, sier Wenger.

- Greit at de også henger med i Europa, men det er Mesterligaen som betyr mest og virkelig koster. Og det vil Manchester United merke etter hvert. Men når det er sagt - Premier League er ikke avgjort.

Fra øverste skuff

Arsenal var en tysk kjempegoal unna full pott på St. Andrews. Dieter Hamanns overlegne utlikning kom nemlig fra den øverste skuffen.

Og hvor mange ganger har du sett Tony Adams, Martin Keown og Lee Dixon forsvarsforsvinne i løpet av ett og samme sekund?

Jeg tipper aldri.

Uvant baklengs

- Jeg er veldig skuffet over at vi ikke klarte å holde ledelsen helt til slutt, sier Wenger.

- Og jeg er veldig overrasket over måten det skjedde på. For det var et uvant baklengsmål for oss, vi gjør normalt ikke slike feil. Og jeg så ikke i farten hvem av forsvarspillerne som plutselig snudde ryggen til.

Det var Tony Adams, det. Klippen som vendte rompa til Hamann og startet raset.

Men avslutningen var likevel for flott til å skrives vekk med dårlig arbeid rundt egen 16-meter.

Et ytterskrudd mesterstykke med fart og stor bøy fortjener å stå aleine.

Vil vekk

Nicolas Anelka fortjener en del, han også. Arsenals 19-åring, som visstnok ikke trives i London og vil flykte til det europeiske fastlandet, er nemlig en målscorer av de sjeldne.

Og derfor ga han arbeidsgiveren sin ledelsen på den ene sjansen han fikk. Det er liksom ikke tvil når Anelka setter fart.

- Jeg registrerer de ryktene som går rundt Anelka, sier Wenger.

- Men jeg bryr meg ikke om dem. Meg bekjent stortrives han i klubben. Og så lenge jeg er manager i Arsenal, vil han spille for denne klubben.