Chelsea tause til narkorykter

Avisartikkelen om at Chelsea-keeper Mark Bosnich har testet positivt for bruk av kokain, verken bekreftes eller avkreftes av London-klubben.

Ifølge den engelske tabloidavisen News of the World testet den australske målvakten positivt på en prøve klubben tok lørdag.

Søndag formiddag la Chelsea ut en pressemelding på sin hjemmeside, der de verken bekrefter eller avkrefter det som kommer fram i News of the World.

- Vi kan ikke kommentere disse påstandene om bruk av narkotika som er kommet mot en av våre spillere. All testing som blir gjort er i samsvar med dopingreglementet til fotballmyndighetene, og forblir en sak mellom klubben, spilleren og fotballmyndighetene, heter det i uttalelsen.

Venter på B-prøve

Heller ikke FA vil bekrefte eller avkrefte saken. Ifølge News of the World stiller Bosnich seg uforstående til resultatet av testen. Han venter nå på resultatet av B-prøven.

Bosnich har tidligere vært i Aston Villa og Manchester United. I Chelsea har han for det meste slitt benken.

Ifølge avisen har Chelsea ennå ikke rapportert inn prøven til Det engelske fotballforbundet (FA). News of the World skriver også at klubben kan komme i vansker fordi FA har sine egne testprosedyrer, og at de ikke tillatter at klubbene selv tester spillerne sine.

Tjener 500.000 i uken

Styreformann Trevor Birch i Chelsea avviser ikke historien, men sier til News of the World at klubben gjennomfører slike tester.

- Faktum er at Chelsea, i likhet med alle andre klubber i eliteserien, rutinemessig gjennomfører dopingtester. Det vil alltid være en sak mellom klubb og spiller, sier Birch.

Ifølge avisen har 30-åringen en ukelønn på over 500.000 kroner. Chelsea kan trolig si opp kontrakten dersom det viser seg at Bosnich har brukt kokain.

Keeperen har kun spilt sju kamper siden han kom fra Manchester United i januar 2001. Han har vært involvert i bråk før. For tre år siden ble Bosnich arrestert samme morgen som han skulle gifte seg etter slåssing på utdrikningslaget.

(NTB-DPA-AFP)

<B>POEITIV TEST?</B> Ifølge den engelske tabloidavisen News of the World testet den australske målvakten positivt på en prøve klubben tok lørdag