Chelsea til Norge i høst

Storfint besøk på Brann Stadion.

(Dagbladet.no) Vestlandets hovedstad får storfint fotballbesøk i høst. 14. oktober - tre uker før serieslutt - kommer Chelsea til Bergen for å spille mot Brann.

Klubben annonserer det på sin hjemmeside som en «kamp mellom de to beste klubbene i England og Norge».

Men ingen av lagene vil spille med sine største stjerner.

Uten landslagsspillere

Kampen går nemlig samtidig som alle Europas landslag spiller kvalikkamper, og dermed vil Brann stille uten spillere som Martin Andresen, Håkon Opdal, Jan Gunnar Solli og Thorstein Helstad - dersom de tas ut av Åge Hareide.

Heller ikke rødtrøyenes islandske landslagsspillere vil være med.

Det samme gjelder Chelsea. José Mourinho får ikke med seg sine landslagsspillere til Norge - og de er det som kjent en del av.

Dagbladet.no har gått gjennom stallen til Chelsea, og elleve av dem var tatt ut i troppene til europeiske landslag forrige uke. Hvis disse tas ut i oktober også, kommer de ikke til Norge.

SJEFEN KOMMER: Selv om mange av Chelsea-stjernene ikke kommer til Brann Stadion, har José Mourinho satt av plass i kalenderen sin. Foto: AFP
SJEFEN KOMMER: Selv om mange av Chelsea-stjernene ikke kommer til Brann Stadion, har José Mourinho satt av plass i kalenderen sin. Foto: AFP Vis mer

- Chelsea har en ekstremt sterk spillertropp. Dette blir attraktivt - både for oss og publikum - uansett, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

Mourinho kommer

Det celebre besøket er kommet i stand takket være det gode forholdet mellom tidligere Brann-leder Knut N. Kristiansen og Frank Arnesen.

De to ble kjent da Brann møtte PSV Eindhoven i cupvinnercupen i 1996, da Arnesen var sportslig leder for nederlenderne. Nå er dansken i Chelsea.

- Jeg møtte Arnesen i London sist uke. Han har bekreftet at Mourinho og Chelsea kommer til Bergen, sier Kristiansen til Brann.no.

Brann skal spille tre seriekamper etter denne treningskampen, og derfor er det gunstig for dem å møte skikkelig motstand i landslagspausen.

Chelsea til Norge i høst
KOMMER KANSKJE: Didier Drogbas Elfenbenskysten er naturligvis ikke med i EM-kvaliken, dermed er det en sjanse for at storscoreren kommer til Bergen.