Chelsea tilbake på toppen

Et mål mot spillets gang av Dan Petrescu sendte Chelsea tilbake på serietoppen, etter at konkurrentene snublet i går.

Chelsea var på besøk i Newcastle, og hjemmelaget presset hensynsløst fra start. Men Chelsea, med manager Vialli i spissrollen i Tore André Flos skadefravær, kontret inn kampens eneste mål mot slutten av første omgang. Dan Petrescu fikk stå helt alene i straffefeltet, og han scoret enkelt.

Newcastle spilte seg til enorme sjanser utover i kampen og hadde et skudd i tverrliggeren, samt to baller som de blåkledte fra London fikk reddet på målstreken.

Men mål ble det ikke.

Forsvarskamp

Aston Villa våknet lørdag morgen som serieleder, men den ledelsen ble borte med et gjesp i en sjansefattig 0-0-kamp mot Middlesbrough.

Målløst ble det også på Highbury, der Liverpool var gjest. De store profilene på banen var, som så ofte når Arsenal spiller, forsvarere. Både hjemme- og bortelaget har vært i storform den siste tiden, men angrepsstjerner som Michael Owen og Nicolas Anelka ble effektivt pakket inn, og sjansene var få. Arsenal, som er uten seier på de 12 siste kampene mot Liverpool, mistet dermed terreng i forholdet til tetduoen.

Og de ble til og med passert av Manchester United, som søndag inntok tredjeplassen på tabellen med en overbevisende 4-1-seier over West Ham. Ole Gunnar Solskjær kom inn som reserve og scoret det siste målet for fullstendig overlegne United.

Nær for Steffen

Steffen Iversen har måttet tåle mange skader i sin karriere som Tottenham-karriere. Lørdag lot forbannelsen til å ha slått til igjen da han kolliderte med Les Ferdinand tidlig i bortekampen mot Sheffield Wednesday. Men det var Ferdinand som haltet ut, mens Steffen spilte videre.

Etter en snau halvtime forsvant også Darren Anderton ut med skade, men Iversen hadde to store sjanser til å gi gjestene tre poeng i en kamp som endte 0-0. Wednesday, anført av en opplagt Benito Carbone var likevel nærmest seieren.

Også Everton og Leicester utkjempet en målløs duell, men heller ikke på Goodison Park manglet sjansene. Thomas Myhre var strålende i Everton-målet, og Kasey Keller var ikke stort snauere som gjestenes sisteskanse.

Halle i fokus

I bunnstriden tok flere lag etterlengtede seire. Keith Gillespie scoret kampens eneste mål da Blackburn slo Leeds, som dermed gikk glipp av sin sjanse til å karre seg opp på medaljeplass.

Gunnar Halle var i fokus på Ewood Park. Keith Gillespie ble matchvinner etter en tabbe av nordmannen, som senere hadde griseflaks som slapp med gult kort da han felte Jason Wilcox som bakerste spiller. Halle hadde også en av sitt lags få sjanser med en stupheading.

Blackburns kaptein Tim Sherwood ble utvist i 1. omgang, men laget holdt tett og er ubeseiret i sju kamper siden Brian Kidd ble manager. Nå har Blackburn fire lag bak seg på tabellen.

Bunnoppgjør

De fire møttes i to innbyrdes oppgjør lørdag. Coventry skaffet seg en luke til de tre andre ved å vinne hele 4-0 over Nottingham Forest, som forblir hjelpeløst sist. Darren Huckerby scoret tre mål, og Trond Egil Soltvedt spilte en svært god kamp.

Southampton klatret forbi Charlton ved å slå dem 3-1. Egil Østenstad var en av tre spisser i et offensivt hjemmelag, og han gjorde forarbeidet til det siste målet med et skudd keeper måtte gi retur på. Det var nyopprykkede Charltons niende tap på rad!

(NTB-Reuters)