Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea tilbake på vinnersporet

God i en omgang mot Blackburn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Blackburn Rovers - Chelsea 0-2

Jose Mourinho mente Chelsea ikke holdt vanlig «Mourinho-standard» i tapet mot Middlesbrough sist.

I dag viste Chelsea klasse i en omgang.

Og det var nok til å slå et hardtarbeidende Blackburn-lag.

Tidlig tøffe tak

I første omgang var det en fotballkamp det oste typisk britisk fotballkultur av. Høyt tempo, mange tøffe dueller og direkte angrepsfotball. Men målsjanser var det fint lite av.

For Blackburn var faktisk Morten Gamst Pedersen nærmest med ei heading etter et kvarter. Gamsten kom ikke helt over ballen, og hodestøtet gikk over mål. «Gamsten» hadde også et bra frisparkforsøk som strøk tverliggeren til Chelsea-keeper Petr Cech etter å ha berørt en Chelsea-spiller.

Chelsea slet med rytmen i angrepsspillet, og det «The special one» har helt rett når han sier at dette laget foreløpig ikke holder vanlig «Mourinho-standard».

GULLJAKTEN FORTSETTER: Salomon Kalou og Chelsea reiste seg raskt etter tapet mot Middlesbrough i forrige runde. I ettermiddag ble Blackburn beseiret 2-0 på bortebane. Foto:EPA
GULLJAKTEN FORTSETTER: Salomon Kalou og Chelsea reiste seg raskt etter tapet mot Middlesbrough i forrige runde. I ettermiddag ble Blackburn beseiret 2-0 på bortebane. Foto:EPA Vis mer

Det sedvanlige trøkket i angrepsspillet, det knallharde presset over hele banen og det effektive pasningsspillet glimrer foreløpig med sitt Premier League-fravær.

De nye superstjernene Michael Ballack og Andrei Shevchenko ser også ut til å trenge tid på å bli vant med Premier League, selv om Shevchenko var aktiv også i første omgang med flere skuddforsøk.

Men tavla viste 0-0 til pause på Ewood Park.

Terry revet ned

Fem minutter etter pause oppsto kampens nøkkelsituasjon. Et langt Chelsea-frispark ble svingt inn i feltet. Blackburn-debutant Andre Ooijer tok et realt tak rundt livet til John Terry, og dommer Clattenburg pekte på straffemerket. Et korrekt idømt straffespark, men nok et mange dommere ville ha vegret seg for å blåse.

Frank Lampard skjøt ned til venstre, og ballen rullet inn under armen på Blackburn-keeper Brad Friedel. 0-1.

Etter ledermålet tok Chelsea mer over og vant flere dueller og andreballer.Blackburn hade enkelte skuddforsøk, men kom aldri nærmere enn en Benni McCarthy-avslutning som Cech reddet med en mesterlig benparade.

Istedet var det Chelsea som punkterte kampen.

Og Didier Drogba som viste at Andrei Shevchenko bør ta spiss-konkurransen på alvor.

Tilbake på vinnersporet

Den afrikanske spissen plukket opp en lang bakromsball i duell med Andre Ooijer, holdt midtstopperen unna med rå styrke, og smalt ballen opp i nettaket.

Dermed ser Chelsea ut til å igjen være på vinnersporet etter en uventet glipp mot Middlesbrough sist.

Blackburn kjempet hardt i gjennom nitti minutter, men manglet Chelseas sting i angrepsspillet.

Morten Gamst Pedersen startet kampen for Blackburn, men ble tatt av etter 69 minutter. Venstrekanten gjorde seg ikke spesielt bemerket, foruten noen gode dødballer.

•Din kommentar: Hva synes du om kampen?

<B>SHEVA VS SAVAGE:</B> Andriy Shevchenko kom ikke på scoeringslista da Chelsea slo Blackburn 2-0 på Ewood Park i ettermiddag.