Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea torpederte «Udyret»

Hadde 17 skudd på mål.

DRØMMETREFF: Her scorer Ashley Cole på en suser med venstreslegga. Chelsea hadde full kontroll mot Burnley og har fire strake serieseire. Foto: REUTERS
DRØMMETREFF: Her scorer Ashley Cole på en suser med venstreslegga. Chelsea hadde full kontroll mot Burnley og har fire strake serieseire. Foto: REUTERS Vis mer

(Dagbladet.no) Chelsea - Burnley 3-0.

Carlo Ancelotti kopierte i ettermiddag starten José Mourinho fikk i sin debutsesong i 2004. Fire seire - og det endte som kjent med seiegull.

Veien til et nytt gull er selvfølelig lang, men blåtrøyene ser solide ut.

Og hadde det ikke vært for en strålende opplagt Brian Jensen i Burnley-målet, kunne det virkelig blitt målrikt på Stamford Bridge.

Udyret var overalt
At Chelsea fikk hull på byllen først på overtid i førsteomgangen er rett og slett utrolig, for de hadde sjanser nok til å kunne avgjort kampen i løpet av den første halvtimen.

Og æren for det skal danske Brian Jensen ha.

LENGE UOVERVINNERLIG: Brian Jensen stoppet alt i 45 minutter, blant annet denne sjansen hvor Nicolas Anelka kom alene mot ham. På overtid i førsteomgangen måtte imidlertid dansken gi tapt. Foto: AFP
LENGE UOVERVINNERLIG: Brian Jensen stoppet alt i 45 minutter, blant annet denne sjansen hvor Nicolas Anelka kom alene mot ham. På overtid i førsteomgangen måtte imidlertid dansken gi tapt. Foto: AFP Vis mer

«Beast, beast, beast,» ropte Burnley-fansen.

Keeperen har blitt kalt «Udyret» - han er 197 centimeter høy og veier 100 kilo - siden tida i West Bromwich. Kanskje det var kallenavnet som skremte Chelsea-gutta, for de klarte ikke overlista ham i løpet av de første 45 minuttene.

Nicolas Anelka misbrukte en sjanse med alene med keeper, Michael Ballack mislyktes med å kippe ballen over Jensen og både John Terry og Frank Lampard skjøt rett på ham.

Via stanga
Ett minutt på overtid i førsteomgangen måtte Jensen gi tapt, da Didier Drogba ble spilt gjennom av Michael Essien. Ivorianeren slo ballen inn i feltet og Anelka kastet seg fram i en duell med Clarke Carlisle og han tuppet kula i mål via stanga.

En fullt fortjent ledelse, men også Burnley kunne puttet i førsteomgangen.

Minuttet etter at Anelka kom alene med keeper fikk nemlig Martin Paterson en gigantisk sjanse. Tyrone Mears rappet ballen fra Lampard og spilte den på tvers i feltet, hvor Paterson hadde all verdens tid til å sikte seg inn. Likevel klarte han ikke treffe mellom stengene.

SUPERDUOEN: Didier Drogba serverte Nicolas Anelka, som skled inn Chelseas første scoring mot Burnley. Foto: AFP
SUPERDUOEN: Didier Drogba serverte Nicolas Anelka, som skled inn Chelseas første scoring mot Burnley. Foto: AFP Vis mer

Skuddstatistikken forteller det meste om denne kampen. Chelsea hadde sju skudd på mål før pause - Burnley traff ikke mellom stengene en eneste gang. Da kampen var over var disse tallene 17-0.

Servitør Lampard
Burnley har overbevist så langt denne sesongen - ikke minst med hjemmeseieren over Manchester United - men bare to minutter etter pause fikk de seg en ny smell på kjeften.

Lampard slo inn fra sida og Michael Ballack stupeheadet ballen i mål.

Og når Ballack scorer, da taper ikke Chelsea. Fem minutter etter scoringen var Lampard servitør igjen. Han vippet ballen over Burnley-forsvaret og Ashley Cole klinket til å halv volley - fra spiss vinkel - og kula suste inn i lengste kryss.

Resten ble en ren transportetappe for Chelsea og de fortsatte å skape store sjanser, men takket være Brian Jensen ble det ikke styggere sifre.

PS! Christian Kalvenes så hele kampen fra Burnley-benken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling