VIL HA PENGENE: Chelsea trekker Juventus inn for FIFA i håp om å få kompensasjon for Adrian Mutu. Her er Mutu i aksjon for franske Ajaccio, som han nå spiller for. Foto: AFP PHOTO / PASCAL POCHARD-CASABIANCA
VIL HA PENGENE: Chelsea trekker Juventus inn for FIFA i håp om å få kompensasjon for Adrian Mutu. Her er Mutu i aksjon for franske Ajaccio, som han nå spiller for. Foto: AFP PHOTO / PASCAL POCHARD-CASABIANCAVis mer

Chelsea trekker inn Juventus for FIFA

I håp om å få kompensasjon for tidligere spiss Adrian Mutu.

Chelsea trekker denne uken Juventus inn for FIFA i håp om å få kompensasjon for London-klubbens tidligere spiss Adrian Mutu.

Rumeneren ble sparket av Chelsea i 2004 etter å ha testet positivt for kokainbruk. Siden den gang har Stamford Bridge-klubben ønsket erstatning.

Etter sparkingen ble Mutu utestengt i sju måneder før han gikk til Juventus via Livorno, som fungerte som et mellomledd i avtalen.

Angriperen ble av sveitsiske domstoler dømt til å betale Chelsea 132 millioner kroner (17,2 mill. euro) i erstatning. Chelsea saksøker nå Juventus og Livorno, ettersom de italienske klubbene hentet spilleren gratis.

- Vi prøver ut våre juridiske muligheter for å få tilbake midlene vi har utestående, og det vil vi fortsette å gjøre, sa en Chelsea-talsmann tirsdag.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) skal lytte til saken i Zürich i løpet av uken. Samtidig har Chelsea også gått til rettslige skritt for å sikre seg rettighetene til tre eiendommer Mutu har kjøpt i Miami. Disse er verdt flere titalls millioner kroner.

Mutu gikk i utgangspunktet til Premier League-klubben fra Parma for 121 millioner kroner. Juventus solgte ham senere videre til Fiorentina, mens 34-åringen nå spiller for franske Ajaccio.

(NTB)