Chelsea trenger omkamp

Sunderland utslått av overraskelseslag.

Fakta fra dagens FA-cupkamper!

(Dagbladet.no) Everton-Chelsea 1-1/Brentford-Sunderland 2-1: I kampen mellom Everton og Chelsea, var det hjemmelaget som scoret først.

I det 36. spilleminutt slo Nuno Valente et perfekt innlegg, og James McFadden kunne enkelt heade ballen i mål. 

Lampard - igjen

At 1-0 forble stillingen til pause, var ikke ufortjent. For også spillemessig hang hjemmelaget godt med mot de suverene serielederne. Særlig skapte store Duncan Ferguson problemer for Chelsea-forsvaret.


Fra starten av andre omgang fikk «The Toffees» større vanskeligheter, men fortsatt uten at Chelsea klarte å få ballen i mål.

Men da kampen nærmet seg slutten, og hjemmesupporterne øynet en stor skalp, gjorde lagkaptein Frank Lampard det han så ofte gjør i slike situasjoner:

Han scoret mål og reddet laget sitt fra et skuffende resultat. Etter å ha fått ballen fra William Gallas på venstrekanten, skjøt Lampard lavt forbi Nigel Martyn i Evertons mål.

1-0: James McFadden jubler over hans og Evertons mål. Seinere slo Chelsea tilbake. Foto: Scanpix
1-0: James McFadden jubler over hans og Evertons mål. Seinere slo Chelsea tilbake. Foto: Scanpix Vis mer


Dermed må de to lagene møtes på nytt, da på Stamford Bridge, for å avgjøre hvem som skal gå videre fra fjerde runde av FA-cupen.

Flaut tap for Sunderland

Enda verre gikk det for Sunderland, laget som ligger i motsatt ende av Premier League-tabellen i forhold til Chelsea.

Men det er tydeligvis ikke bare mot Premier League-lagene at Sunderland sliter: Også Brentford, som spiller på det engelske ligasystemets nivå tre, ble for sterke i dag. 

Kampen endte til slutt 2-1, og Dudley Campbell ble hjemmelagets store helt med to mål.

Sunderland vil være særlig skuffet fordi det siste målet kom så seint som i det 89. minutt. Men vinnerlaget hadde både mest ballbesittelse og flest skudd på mål, og de vant sånn sett fortjent.


Fakta fra dagens FA-cupkamper!

JAAA! Så glad ble Brentfords Dudley Campbell etter å ha scoret sitt andre mål mot atskillig høyere rangerte Sunderland i dag.